Miron Cozma a primit acceptul de a intra în Bucureşti în 14 decembrie

Poliţia Capitalei a aprobat, vineri seara, cererea fostului lider al minerilor, Miron Cozma, de a intra în Bucureşti, în data de 14 decembrie, întrucât acesta trebuie să se prezinte la un proces, într-o cauză civilă.

2 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma a primit acceptul de a intra în Bucureşti în 14 decembrie

Miron Cozma a primit aceptul de a intra în Bucureşti în 14 decembrie

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, fostului lider al minerilor, care are interdicţie de a intra în Capitală, i-a fost aprobată intrarea în Bucureşti în 14 decembrie, începând cu ora 8.00.

Imediat după încheierea şedinţei de judecată acesta ar urma să părăsească Bucureştiul.

Cozma are interdicţie de a intra în Bucureşti şi Petroşani. Cozma a afirmat că există o decizie a Curţii Europene de la Strasbourg privind încălcarea dreptului la circulaţie, astfel că intenţionează să conteste măsura impusă de instanţa supremă.

Miron Cozma a dat în judecată statul român pentru reîncarcerarea sa şi perioada de închisoare executată în urma anunlării ordinului de graţiere, în decembrie 2004. La jumătatea lunii aprilie, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză, dispunând despăgubirea acestuia cu 10.000 de euro. Înainte de pronunţarea deciziei, Cozma a susţinut în faţa instanţei că, prin reîncarcerarea lui, familia sa a fost prejudiciata atât moral şi psihic, cât şi material. Acesta a susţinut că, în momentul în care a fost arestat, avea cel puţin trei surse de venit: un salariu pentru că era liderul minierilor din Valea Jiului, un al doilea de la Confederaţia Sindicatelor din minerit Sfânta Varbara şi ca preşedinte al Clubului de Fotbal Jiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici