Omul de afaceri Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare, este dat în urmărire naţională

  • Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare cu executare
  • Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa este definitivă
  • Strutinsky a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri, instigare la spălare de bani.
1783 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare, este dat în urmărire naţională

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare

UPDATE 18:30 Sorin Strutinsky, condamnat, luni, la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost dat în  urmărire naţională, iar poliţiştii din Constanţa fac demersuri pentru emiterea unui mandat european de arestare. 

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat, luni, la 10 ani şi 8 luni de închisoare de Curtea de Apel Constanţa. Decizia este definitivă.

„Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de 6 ani şi 8 luni închisoare, reprezentând o treime din suma pedepselor ce nu se execută, urmând ca în final inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 8 luni închisoare în regim de detenţie”, se arată în minuta instanţei.

În acest dosar, Strutinsky are o suită de acuzaţii: trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri, instigare la spălare de bani. 

Dosarul a fost trimis în judecată în 2015. DNA spunea, la acel moment, că Strutinsky a cerut de la o firmă procente din contravaloarea unor facturi ce urmau a fi încasate de respectiva societate în baza unor contracte încheiate cu instituţii de stat din Constanţa. 

Sorin Strutinsky mai are o condamnare, în dosarul Polaris - 7 ani şi 10 luni, însă nu este decizie definitivă. Tot în Polaris a fost condamnat în primă instanţă şi Radu Mazăre, la 9 ani şi 10 luni de închisoare. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici