Predoiu: Menţinerea lui Morar la conducerea DNA, după o analiză temeinică

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că este prematur a se discuta despre menţinerea procurorului Daniel Morar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, o astfel de discuţie neputând fi localizată la nivelul persoanelor, ci trebuie avută în vedere eficienţa instituţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Menţinerea lui Morar la conducerea DNA, după o analiză temeinică

Procurorul şef al DNA, Daniel Morar (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o decizie care va fi luată la un moment dat, la momentul potrivit, după ce vom reflecta cu grijă asupra acestor lucruri, dar nu văd niciun motiv ca să exarcerbăm aceste discuţii. Am fost frecvent întrebat de când am preluat mandatul în legătură cu această chestiune. Nu trebuie să localizăm discuţia la nivelul persoanelor, trebuie să avem în vedere arhitectura instituţională, eficienţa instituţiei şi să depăşim acest stil de a discuta intuitus personae, înlocuindu-l cu un stil de a discuta în considerarea instituţiilor şi a principiilor", a spus ministrul Predoiu, uşor iritat de întrebarea referitorare la eventuala menţinere în funcţie a procurorului şef Daniel Morar.

Întrebat despre eficienţa DNA, Predoiu a răspuns: "Nu o să fac astfel de aprecieri pe picior, pe colţul mesei, înainte de o analiză temeinică, înainte de a lua în discuţie toate rezultatele din urmă şi de a mă consulta cu colaboratorii din minister".

Mandatul lui Daniel Morar se încheie la 12 august anul acesta, iar potrivit Legii 303/2004 poate fi reînvestit în funcţia de şef al DNA pentru încă trei ani.

Întrebat într-o conferinţă de presă din 26 februarie despre eventualitatea rămânerii în funcţie, Morar a arătat că ministrul Justiţiei trebuie să propună acest lucru, precizând totodată că nu vrea să discute "chestiuni ipotetice".

Totodată, pus să comenteze activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la momentul preluării conducerii instituţiei, în august 2005, Morar a spus: "Dacă mă refer la activitatea procurorilor DNA sau la activitatea magistraţilor, cred că lucrurile merg bine. Dacă mă refer la rezultatele pe ansamblu obţinute în toată această luptă anticorupţie, nu pot să ascund faptul că sunt nemulţumit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici