Primul om condamnat la moarte pe ZOOM. Ţara în care procesele au loc de la distanţa, iar juraţii dau verdictul în video-conferinţă

  • Punithan Genasan (37 de ani) a fost condamnat la moarte în Singapore
  • Bărbatul a fost găsit vinovat de trafic de droguri şi condamnat la pedeapsa capitală
  • Malaezianul a primit pedeapsa la 9 ani de la comiterea faptelor, sentinţa fiind anunţată pe ZOOM
2663 afișări
Imaginea articolului Primul om condamnat la moarte pe ZOOM. Ţara în care procesele au loc de la distanţa, iar juraţii dau verdictul în video-conferinţă

Primul om condamnat la moarte pe ZOOM. Ţara în care procesele au loc de la distanţa, iar juraţii dau verdictul în video-conferinţă

Un malaezian în vârstă de 37 de ani, Punithan Genasan, a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri. S-a întâmplat în Singapore, acolo unde autorităţile au decis ca procesele să aibă loc pe ZOOM. Procedura mutării şedinţelor de judecată pe ZOOM a fost adoptată ca urmare a creşterii ratei îmbolnăvirilor de coronavirus.
 
"Pentru siguranţa tuturor participanţilor, procesul împotriva lui Punithan A/L Genasan a avut loc prin video-conferinţă", a spus purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme din Singapore.
 
Peter Fernando, avocatul lui Genasan, a declarat că apărarea va face apel.
 
Activiştii pentru drepturile omului critică această metodă şi spun că avocatul apărării nu şi-a putut susţine pledoaria, dat fiind că singurul care a vorbit a fost judecătorul.
 
Statul Singapore are toleranţă zero pentru cazurile de trafic de droguri şi a spânzurat până acum sute de vinovaţi, inclusiv cetăţeni străini, pentru încălcări ale legislaţiei narcoticelor.
 
"Pedeapsa cu moartea este crudă şi inumană, iar folosirea tehnologiei pentru a condamna un om de la distanţă este şi mai rea", a declarat Phil Robertson, reprezentant al Human Rights Watch - Asia Division.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici