DNA: Şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad ascundea mita în frigiderul de la muncă

  • Directorul Societăţii de drumuri şi poduri din Bârlad a fost reţinut de procurorii DNA.
  • El este acuzat că ar fi primit 100.000 de lei, mită de la un om de afaceri din judeţul Galaţi.
  • Banii i-ar fi ţinut, o parte, în frigiderul de la muncă.
1052 afișări
Imaginea articolului DNA: Şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad ascundea mita în frigiderul de la muncă

DNA: Şeful de la Drumuri şi Poduri Bârlad ascundea mita în frigiderul de la muncă

Procurorii spun că Daniel Buzămăţ ar fi primit pentru încheierea a două contracte între LDP Reiser şi societatea omului de afaceri prin care societatea de stat se angaja să asfalteze o suprafaţă de 1.600 mp de teren, ce aparţinea omului de afaceri.

În realitate au fost asfaltaţi peste 4.700 de metri pătraţi, iar cantitatea de asfalt folosită a fost mai mult decât dublă faţă de cea menţionată în documentele contabile.

Pentru aceste contracte facilitate, Daniel Buzămăţ ar fi primit 100.000 de lei.

„Cele două sume de bani (a câte 50.000 lei), la sugestia inculpatului Buzămăţ Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat în biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal”, au precizat procurorii DNA.

"În perioada 01.03.2022 – 12.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată mai sus, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani menţionată mai sus în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad şi societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafeţe de 1.600 mp de teren, ce aparţinea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafaţă de 4.725 mp fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt faţă de 218 tone asfalt, menţionată în documentele contabile ale celor două societăţi.
De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său iar cealaltă în autoturismul personal", precizează procurorii.

La data de 26 ianuarie 2024, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici