Profesor universitar de la Politehnica Bucureşti, trimis în judecată pentru luare de mită

Un profesor universitar din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti a fost trimis în judecată de procurorii DNA fiind acuzat că a primit mită de la două angajate în cadrul unor proiecte cu fonduri nerabursabile.

1105 afișări
Imaginea articolului Profesor universitar de la Politehnica Bucureşti, trimis în judecată pentru luare de mită

Potrivit DNA, Dincă Cristian-Florian, profesor universitar în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi director al Departamentului de Producere şi Utilizarea Energiei din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (34 acte materiale).

Procurorii arată că, în perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul ar fi pretins şi primit de la două persoane suma totală de 161.370 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil în cadrul unor proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, derulate în cadrul Universităţii Politehnice.

Banii reprezentau aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care cele două persoane ar fi primit-o în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective.

În 2 martie, potrivit înţelegerii anterioare, inculpatul ar fi primit de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 de lei, reprezentând tranşa aferentă salariului primit de aceasta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici