Proteste în Spania. Manifestanţii au cerut abolirea monarhiei după plecarea fostului rege

  • Fostul rege Juan Carlos este implicat într-un scandal de corupţie
  • Protestele împotriva familiei regale s-au răspândit în toată Spania
  • Protestatarii cer abolirea monarhiei după plecarea fostului rege
2151 afișări
Imaginea articolului Proteste în Spania. Manifestanţii au cerut abolirea monarhiei după plecarea fostului rege

Sursa foto: hepta photo agency

Spaniolii au protestat după ce fostul rege Juan Carlos a decis să plece în exil în mijlocul unui scandal de corupţie aflat în plină desfăşurare. Carlos a abdicat în 2014 în favoarea fiului său Felipe.

„Trebuie să curăţăm sistemul de corupţie şi ar trebui să începem cu coroana”, a declarat unul dintre protestatari, relatează Reuters.

Protestele împotriva familiei regale s-au răspândit dramatic în Spania după exilul fostului monarh. Aproximativ 100 de persoane au protestat duminică în Madrid, Barcelona şi Valencia. Mai multe proteste sunt planificate în Mallorca săptămâna aceasta cu ocazia vizitei regelui Felipe al VI-lea pe insulă.

Curtea Supremă din Spania a deschis o anchetă preliminară privind implicarea lui Juan Carlos într-o afacere feroviară. Fostul monarh nu este în mod oficial cercetat şi a refuzat în repetate rânduri să comenteze acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici