Video Reţea de traficanţi de persoane, anihilată

O reţea de traficanţi de persoane, formată din trei membri ai unei familii, a fost anihilată de poliţiştii ploieşteni, cei trei membri ai reţelei fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

1 afișare

O reţea infracţională profilată pe traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism a fost anihilată de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Prahova, cei trei membri ai reţelei, Vasile Florica de 53 de ani, împreună cu fiica sa, Vasile Georgiana, de 28 de ani, şi fiul său, Vasile Laurenţiu, fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

"Capul" reţelei, Vasile Florica, împreună cu fiica sa, Georgiana, recruta tinerele, în timp ce Vasile Laurenţiu le supraveghea şi le bătea atunci când nu câştigau suficienţi bani.

Clienţii erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri date la rubrica de matrimoniale dintr-un cunoscut ziar de mică publicitate din Ploieşti. Traficanţii dădeau în fiecare ediţie a ziarului câte şapte sau opt anunţuri, cu diferite numere de telefon. Anunţurile erau date sub diferite forme, pentru a atrage atenţia doritorilor, unul dintre anunţurile preferate fiind, potrivit poliţiştilor, "Fac sex cu dulceaţă".

Bărbaţii interesaţi de servicii sexuale plătite mergeau la apartamentul familiei Vasile, fetele erau scoase în holul apartamentului, iar bărbaţii o alegeau pe cea pe care o doreau. Pentru prestaţiile fetelor, proxeneţii primeau sume cuprinse între 50 şi 100 lei.

Poliţiştii au precizat că zilnic, la apartamentul familiei Vasile, se prezentau aproximativ 15 bărbaţi care plăteau serviciile prostituatelor şi că trei dintre femeile obligate să se prostitueze sufereau de boli venerice.

Potrivit sursei citate, gruparea infracţională ar fi intenţionat să vândă tinerele racolate unei alte reţele de traficanţi de persoane care acţionează în Danemarca.

Cei trei membri ai grupării infracţionale au fost prinşi în flagrant la începutul lunii septembrie şi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de trafic de persoane, trafic şi minori şi proxenetism, fiecare dintre ei riscând pedepse cu închisoarea între 3 şi 15 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici