Şase constănţeni, reţinuţi după ce au prejudiciat mai multe bănci

Şase persoane au fost reţinute de poliţiştii constănţeni, fiind acuzate că au obţinut credite bancare cu documente falsificate şi au creat băncilor un prejudiciu de peste 800.000 de lei.

1 afișare
Imaginea articolului Şase constănţeni, reţinuţi după ce au prejudiciat mai multe bănci

Şase constănţeni, reţinuţi după ce au prejudiciat mai multe bănci

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, inspector Crina Chirea, a declarat, marţi, că în perioada martie 2006 – octombrie 2007 şase persoane au mijlocit obţinerea de credite bancare pentru mai multe persoane fizice de la diverse societăţi bancare, în baza unor documente falsificate.

Astfel, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut, luni, mai multe percheziţii la locuinţele suspecţilor, fiind descoperit un număr impresionant de documente ce par falsificate. Anchetatorii au găsit adeverinţe de salarizare, cărţi de muncă, contracte de muncă, încheiate la peste 20 de societati comerciale, dar şi trei unităţi de calculator, trei imprimante şi mai multe CD-uri despre care există indicii că au fost folosite la falsificarea înscrisurilor.

Potrivit anchetatorilor, documentele au fost falsificate de Remus Cornel B. (27 de ani), Mihai Narcis N. (34 de ani), Stelică C.(32 de ani), Ciprian M. (29 de ani), Denis, M. (30 de ani), toţi din Constanţa şi Ion C. (28 de ani), din Mangalia. Prejudiciul produs societăţilor bancare este estimat până la acest moment la peste 800.000 de lei.

Cei şase bărbaţi au fost reţinuţi şi duşi la Tribunalul Constanţa cu propunerea de arestare preventivă, în prezent audierile fiind în desfăşurare. Cei şase sunt cercetaţi pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, toate în formă continuată.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici