"Spartacus şi-a pus epoleţi". Sociologul Gelu Duminică, despre pericolul imaginilor cu poliţistul care loveşte un bărbat imobilizat: "Legea trebuie să fie şi pentru infractor, şi pentru autoritate"

  • Scene violente au fost surprinse pe camera la Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, după un conflict între poliţişti şi câtiva localnici
  • Pe imagini se poate observa cum un poliţist în civil loveşte repetat un bărbat deja imobilizat
  • Autorul violenţelor, şeful Poliţiei din Bolintin Vale, a fost demis
1737 afișări
Imaginea articolului "Spartacus şi-a pus epoleţi". Sociologul Gelu Duminică, despre pericolul imaginilor cu poliţistul care loveşte un bărbat imobilizat: "Legea trebuie să fie şi pentru infractor, şi pentru autoritate"

"Spartacus şi-a pus epoleţi". Sociologul Gelu Duminică, despre pericolul imaginilor cu poliţistul care loveşte un bărbat imobilizat: "Legea trebuie să fie şi pentru infractor, şi pentru autoritate"

Scene de o gravă violenţă s-au petrecut în comunca Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, după un conflict între poliţişti şi câţiva localnici. Pe imaginile devenite rapid virale pe internet se poate observa cum un poliţist în civil, identificat ulterior ca fiind chiar şeful Poliţiei Bolintin Vale, loveşte în mod repetat un bărbat imobilizat la sol. Sociologul Gelu Duminică reclamă abuzul comis de omul legii, pe care îl numeşte "Spartacus cu epoleţi".
 
Vineri dimineaţă, şeful Poliţiei Bolintin Vale a fost demis.
 
"Un om nu poate să facă asta. Se vede şi pe imagini: oamenii erau întinşi, în poziţie culcat, cu mâinile la spate, încătuşaţi. Erau vreo cinci. Să te urci efectiv peste ei cu bocancii şi să le dai picioare în ficaţi pentru că ei sunt întinşi la pământ, cu cătuşele pe mâini, cu mâinile la spate - asta nu e lege! Eu nu ştiu unde scrie în legea României că trebuie să se întâmple aşa ceva. Bun, au greşit, le-ai dat amendă, habar n-am, aplică legea! Pentru că legea este şi pentru infractor, şi pentru autoritate", a declarat sociologul Gelu Duminică la Digi24.
 
GELU DUMINICĂ: CARE E DIFERENŢA ÎNTRE ĂSTA ŞI SPARTACUS?
 
"În momentul în care tu, autoritate, te comporţi ca ultimul infractor, mai reprezinţi tu legea? Care e diferenţa între ăsta şi Spartacus? Adică ce a făcut şeful ăsta de poliţie de acolo? Un Spartacus cu epoleţi, asta este!", a mai spus Gelu Duminică.
 
"Lumea a fost oripilată de şmecherii din cartierele astea sărace. Dar pe şmecherii ăştia din uniforme, care cred că uniforma îi transformă în zei, care pot să distrugă vieţi de oameni, îi vede cineva? Legea e una şi pentru unul, şi pentru altul. Eu sper din tot sufletul ca şeful ăla de la poliţie să înfunde puşcăria, pentru că pentru ceea ce a făcut domnia sa este pasibil de puşcărie, este abuz de putere: de la trei luni la trei ani de puşcărie, zice Codul penal, articolul 248", a adăugat sociologul.
 
GELU DUMINICĂ: MÂINE ŢI SE POATE ÎNTÂMPLA ŢIE, CELUI CARE APLAUZI ACUM
 
Sociologul spune că acest fenomen reprezintă un pericol real pentru societate şi spune că abuzurile de acest tip trebuie taxate imediat.
 
"Ştiţi ce mă surprinde? Că sunt atât de mulţi aplaudaci în momentul de faţă care spun: Bine le-a făcut, bă! Nişte ţigani nenorociţi care trebuiau călcaţi în picioare. De ce? A încălcat legea, aplică legea! Nimeni n-o să le ţină parte vreodată. Însă în momentul în care tu abuzezi de legea ta şi-i calci în picioare pentru o chestie pe care nimeni nu o înţelege, nu putem să zicem: Da, mă, ce bine a fost, mă! Pentru că mâine, s-ar putea să se întâmple cu tine, mă, aplaudacule!", a conchis acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici