TikTok vrea să dea în judecată administraţia Trump pentru interzicerea aplicaţiei în Statele Unite

  • Platforma TikTok susţine că interdicţia preşedintelui Donald Trump este neconstituţională
  • TikTok intenţionează să dea în judecată administraţia Trump pentru interzicerea aplicaţiei pe teritoriul SUA
  • Aplicaţia a urmează să fie interzisă în SUA la ordinul lui Trump din cauză că ar putea oferi datele utilizatorilor guvernului chinez
444 afișări
Imaginea articolului TikTok vrea să dea în judecată administraţia Trump pentru interzicerea aplicaţiei în Statele Unite

Sursa foto: profimedia

TikTok vrea să dea în judecată adiministraţia Trump pentru ordinul prezidenţial dat de Donald Trump, prin care aplicaţia va fi interzisă pe teritoriul Statelor Unite. În baza ordinului semnat joi de preşedintele Trump, SUA va bloca toate tranzacţiile cu compania mamă a TikTok, ByteDance, în termen de 45 de zile pentru a aborda în regim de urgenţă naţională lanţul de furnizare a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Ordinul conferă statutul de ameninţare la adresa securităţii naţionale aplicaţiei dezvoltate de chinezi. Proprietarii TikTok speră ca procesul să scoată în evidenţă natura neconstituţională a acţiunii întreprinse de preşedinte. O altă speţă pe care se bazează este aceea că Trump justifică interdicţia prin faptul că aplicaţia reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite, acuzaţie nefondată.

„Am lămurit că TikTok nu a împărtăşit niciodată datele utilizatorilor cu guvernul chinez şi nici nu a cenzurat conţinutul la cererea sa”, a precizat un purtător de cuvânt al TikTok. „Acest ordin riscă să submineze încrederea afacerilor globale în angajamentul Statelor Unite faţă de respectarea legii, care a servit ca un magnet pentru investiţii şi a stimulat decenii de creştere economică. Acest aspect stabileşte un precedent periculos pentru conceptul de liberă exprimare şi pieţe deschise.", a continuat acesta.

Compania a declarat că intenţionează să „urmărească toate căile de atac disponibile” pentru a se asigura că este tratată în mod corect.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici