Un membru al grupării „Scorpionii”, dat în urmărire de autorităţile franceze, prins la Bacău

Un membru al grupării „Scorpionii”, căutat de autorităţile franceze pentru mai multe înşelăciuni, a fost prins de poliţiştii din Bacău, după un scandal pe care individul l-a avut într-un club din Oneşti.

1068 afișări
Imaginea articolului Un membru al grupării „Scorpionii”, dat în urmărire de autorităţile franceze, prins la Bacău

Un membru al grupării „Scorpionii”, dat în urmărire de autorităţile franceze, prins la Bacău

Bărbatul, căutat de autorităţile din Franţa, are un mandat de arestare pentru înşelăciune, realizarea de jocuri de noroc interzise, spălare de bani şi corupţie.

Individul a fost prins după un scandal într-un club din Oneşti, el fiind cunoscut în judeţul Bacău din cauza violenţei sale.

Căutat de autorităţile franceze, el a ajuns în Penitenciarul Bacău după cele două infracţiuni comise la clubul din Oneşti.

„Bărbatul de 42 de ani, din mun. Moineşti a fost încarcerat de poliţişti la Penitenciarul Bacău, întrucât poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Oneşti. Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de obiecte periculoase. Din probatoriul administrat de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău-Serviciul de Investigaţii Criminale s-a reţinut faptul că, la data de 3 septembrie 2022, în timp ce se afla în faţa unui club din municipiul Oneşti, bărbatul de 42 de ani a fost implicat într-o altercaţie cu un tânăr de 29 de ani, din Comăneşti, căruia i-a provocat leziuni cu un obiect contondent, tulburând totodată, ordinea şi liniştea publică”, transmite, miercuri, Poliţia Bacău.

Potrivit portatului stiridiaspora.ro, în după-amiaza zilei de 26 iunie, la Paris, cinci mese de joc pentru „Alba-Neagra” au fost instalate pe aleile de pe Champs de Mars şi alte trei în straturile de flori de la Trocadéro. Echipamentul, aşezat în mijlocul mulţimii de turişti, era rudimentar: un covoraş, trei pahare şi o minge mică. Miza minimă este de 50 de euro. Dacă jucătorul reuşeşte să găsească mingea sub cupă, primeşte dublul mizei. Deşi jocul de Alba-Neagra este interzis pe drumurile publice, acesta este adesea instalat în zonele foarte turistice ale Parisului. Escrocheria este instalată în jurul unui maestru de joc care joacă cu cărţi sau cupe şi o minge mică. Apoi, „baronii” se prefac că joacă pentru a-i atrage pe turişti în joc şi a creşte miza.

Dar „mica afacere“ a fost dată peste cap. Într-o razie care a mobilizat aproximativ o sută de poliţişti din regiunea pariziană, 22 de membri ai unei grupări comandate din România au fost arestaţi luni 26 şi marţi 27 iunie 2023. Aceştia participau şi supravegheau escrocherii de ghicire a viitorului şi jocuri de alba-neagra în capitala Franţei. După cum relatează publicaţia franceză Le Parisien, printre cei arestaţi se numără doi adjuncţi, şapte locotenenţi, un colector, responsabili de „sector”, responsabili de „mese” şi mai mulţi „baroni”, precum şi iubita liderului bandei, care se află în România.

Banda şi-a luat numele de la scorpionul tatuat pe gâtul liderilor grupului. Potrivit AFP, ei au obţinut peste un milion de euro pe an din această activitate, cu până la 20 de mese de joc pe zi, fiecare aducând până la 3.000 de euro. Câteva sute de mii de euro şi dolari au fost confiscate de anchetatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici