Zeci de percheziţii în mai multe judeţe într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri

  • Poliţiştii au efectuat în mai multe judeţe, luni şi marţi, 66 de percheziţii după ce 25 de persoane, pe baza unor documente falsificate, au cerut fonduri garantate de stat şi au obţinut bani de la bănci, deşi nu intenţionau să returneze împrumutul.
  • Prejudiciul este estimat la 5,8 milioane de lei.
440 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii în mai multe judeţe într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri

„La datele de 4 şi 5 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa şi ai inspectoratele de poliţie judeţene Prahova şi Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat 66 de percheziţii domiciliare, în judeţele Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (2), Timiş (1), Botoşani (2), Caraş (1), Bihor (9), Braşov (2), Gorj (1) Dolj (1), Mureş (3), Alba (1), Mehedinţi (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeş (1), Galaţi (1), Ialomiţa (1), Constanţa (1), Olt (1), Iaşi (1) şi în municipiul Bucureşti (3), într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri”, transmite Poliţia Română.

Poliţiştii menţionează că din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, „prin intermediul a peste 30 de societăţi comerciale, 25 de persoane, în baza unor documente care ar fi fost falsificate, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu fonduri guvernamentale, pentru întreprinderi mici şi mijlocii, fiind obţinute finanţări de la mai multe unităţi bancare, cu intenţia vădită de a nu returna împrumutul”.

„De asemenea, persoanele cercetate nu ar fi iniţiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens şi şi-ar fi însuşit, în interes propriu, banii alocaţi”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat este estimat la 5.800.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici