Actorul Ron Cephas Jones, cunoscut pentru rolul din serialul ”This Is Us”, a murit la vârsta de 66 de ani

Ron Cephas Jones, starul din ”This Is Us” cu două premii Emmy şi o nominalizare la Tony, a murit la vârsta de 66 de ani.

368 afișări
Imaginea articolului Actorul Ron Cephas Jones, cunoscut pentru rolul din serialul ”This Is Us”, a murit la vârsta de 66 de ani

Sursa foto: Twitter

Managerul lui Jones, Dan Spilo, a spus că actorul a murit "din cauza unei probleme pulmonare de lungă durată".
 
Jones a suferit un dublu transplant de plămâni în 2020 din cauza unei boli pulmonare obstructive cronice şi a petrecut aproape două luni într-un spital din Los Angeles.
 
În "This Is Us", Jones l-a interpretat pe William "Shakespeare" Hill, un tată a cărui viaţă se schimbă radical prin relaţia cu familia fiului său biologic Randall Pearson, interpretat de Sterling K. Brown.
 
"Unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care lumea i-a văzut vreodată nu mai este printre noi", a declarat Brown într-o postare pe Instagram după moartea lui Jones. "Lumea nu mai străluceşte la fel. Fratele meu, te iubim. Şi ne va fi dor de tine".
 
Jones a jucat un rol mai central în primele sezoane ale serialului, dar a apărut în toate cele şase sezoane ale serialului, care includea naraţiuni cu salturi în timp care ofereau oportunităţi recurente pentru actorii săi chiar şi după moartea personajelor lor.
 
Jones a câştigat premiile Emmy pentru cel mai bun actor invitat într-un serial dramatic în 2018 şi 2020 şi a fost nominalizat pentru alte două.
 
Jones şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în teatru înainte şi după "This Is Us", revenind pe Broadway chiar şi după ce transplantul său l-a forţat să înveţe să respire şi să meargă din nou, transmite AP.
 
"Toată viaţa mea a fost scena", a declarat Jones într-un interviu acordat la sfârşitul anului 2021 ziarului The New York Times, în care a dezvăluit că a suferit în linişte de probleme respiratorii cam din perioada în care a început să joace în "This Is Us".
 
El a fost nominalizat la un premiu Tony şi a câştigat un premiu Drama Desk în 2022 pentru rolul de pe Broadway al unui bucătar în piesa "Clyde's" a dramaturgului Lynn Nottage.
 
Originar din Paterson, New Jersey, Jones a absolvit Colegiul Ramapo, unde intenţiona să studieze jazz, dar a trecut la teatru în timpul celui de-al doilea an de facultate. Şi-a petrecut sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980 călătorind prin ţară, lucrând ca şofer de autobuz în sudul Californiei timp de câţiva ani.
 
La jumătatea anilor 1980 s-a mutat la New York, unde cariera sa a luat un nou avânt când a început să frecventeze şi să colaboreze la Nuyorican Poets Café, un centru creativ pentru poezie, hip-hop şi artele spectacolului.
 
Primul său rol a venit în 1994, când a obţinut rolul principal în drama "Holiday Heart" a dramaturgului Cheryl West.
 
În deceniile care au urmat, a jucat în mod constant în teatru, adesea în piese Off Broadway din New York, inclusiv având un rol principal în "Richard al III-lea" al lui Shakespeare la The Public Theater, şi în roluri la Steppenwolf Theatre Company din Chicago.
 
Jones a avut, de asemenea, roluri secundare în "Mr. Robot", "Luke Cage" şi "Lisey's Story".
 
Printre apariţiile sale în filme se numără "Half Nelson" din 2006, cu Ryan Gosling, şi "Dolemite Is My Name" din 2019, cu Eddie Murphy.
 
Acesta are o singură fată, Jasmine Cephas Jones.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici