Adidaşii lui Michael Jordan din finala NBA din 1998 au devenit cei mai scumpi vânduţi vreodată

Adidaşii negri cu roşu, care au fost purtaţi de Michael Jordan când a marcat 37 de puncte pentru Chicago Bulls împotriva lui Utah Jazz în al doilea meci al finalei. au devenit cei mai scumpi adidaşi vânduţi în istorie, pentru ei plătindu-se peste 2,2 milioane de dolari, potrivit Sky News.

781 afișări
Imaginea articolului Adidaşii lui Michael Jordan din finala NBA din 1998 au devenit cei mai scumpi vânduţi vreodată

Sursa foto: Twitter

Adidaşii lui Michael Jordan din finala NBA din 1998 au fost adjudecaţi la licitaţie cu peste 2,2 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă pereche de adidaşi vândută vreodată.

Air Jordan 13s au fost purtaţi de Jordan în al doilea meci al finalei din ultimul său an la Chicago Bulls - adesea denumit „The Last Dance” şi care a inspirat serialul de succes Netflix cu acelaşi nume.

Încălţămintea neagră cu roşu, sau Bred, aşa cum este cunoscută în gama Air Jordans, a fost purtată atunci când Jordan a marcat 37 de puncte în victoria lui Bulls cu 93-88 împotriva lui Utah Jazz.

Pantofii de sport au fost printre ultimele lansări publice ale unui adidas Air Jordan în timpul carierei baschetbalistului la Bulls.

Încălţămintea de lux a depăşit recordurile de licitaţie după vânzarea de marţi de la Sotheby's.

„Rezultatul record de astăzi dovedeşte încă o dată că cererea pentru suvenirurile sportive care au aparţinut lui Michael Jordan continuă să depăşească şi să transceadă toate aşteptările”, a declarat Brahm Wachter, şeful departamentului de îmbrăcăminte de stradă şi colecţii moderne de la Sotheby's.

Adidaşii au făcut parte din colecţia Victoriam a casei Sotheby's, care este o colecţie de sport curatoriată în două părţi, prezentând amintiri de la atleţi din trecut şi din prezent.

Air Jordan au depăşit recordul anterior de 1,8 milioane de dolari, deţinut de o pereche de Nike Air Yeezy 1 ale lui Kanye West.

Obiectele lui Jordan sunt foarte apreciate şi căutate la licitaţii, deoarece Sotheby's a vândut, de asemenea, tricoul său, pe care l-a purtat la primul meci al finalei NBA din 1998, pentru 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022 - ceea ce îl face cel mai scump obiect de sport purtat la meci vândut vreodată la licitaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici