Amazon a cumpărat studiourile MGM, a doua cea mai importantă achiziţiei a companiei. Ce sumă a plătit

  • Amazon a cumpărat studiourile MGM, marcând cea mai ambiţioasă mişcare de până acum a companiei pe piaţa divertismentului.
  • De luni de zile, Metro Goldwyn Mayer căuta un cumpărător.
  • Achiziţia este a doua cea mai mare a companiei, după ce plătit 13,7 miliarde de dolari pentru Whole Foods în 2017.
406 afișări
Imaginea articolului Amazon a cumpărat studiourile MGM, a doua cea mai importantă achiziţiei a companiei. Ce sumă a plătit

Foto: Profimedia

Amazon a semnat contractul pentru una dintre cele mai scumpe achiziţii din istoria companiei, marcând cea mai ambiţioasă mişcare de până acum pe piaţa divertismentului, notează Le Figaro.
 
Compania americană a cumpărat casa de producţie MGM pentru 8, 45 miliarde de dolari. Metro-Goldwyn-Mayer este studioul care a realizat proiectele „Pink Panther”, „Rocky” şi francizei „James Bond”, printre altele.
 
De luni de zile, Metro Goldwyn Mayer căuta un cumpărător. Cele două grupuri începuseră recent negocieri exclusive. Aciziţia este a doua cea mai costisitoare a companiei, după ce a cumpărat lanţul alimentar Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari în 2017.
 
„Valoarea financiară reală a acestei înţelegeri constă în tezaurul de proprietate intelectuală al catalogului pe care intenţionăm să îl reimaginăm şi să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată de la MGM”, a declarat Mike Hopkins, vicepreşedintele Prime Video şi Amazon Studios.
 
Acordul arată disponibilitatea Amazonului de a investi pentru a rămâne competitivă pe piaţa de streaming

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici