Artiştii din industria muzicală cu cele mai mari încasări în 2020

  • Ed Sheeran se menţine pe primul loc în topul celor mai bogate vedete britanice în vârstă de până la 30 de ani.
  • Veteranii Paul McCartney şi Andrew Lloyd Webber sunt liderii topului celor mai bogaţi milionari din industria muzicală britanică.
  • Turneele au rămas principala sursa generatoare de venituri, dar criza provocată de pandemie se va reflecta probabil în topurile de anul viitor.
206 afișări
Imaginea articolului Artiştii din industria muzicală cu cele mai mari încasări în 2020

Artiştii din industria muzicală cu cele mai mari încasări din 2020

Ed Sheeran ocupă şi în 2020, pentru al doilea an consecutiv, primul loc în topul celor mai bogate vedete britanice în vârstă de până la 30 de ani, cu o avere de 226 de milioane euro, potrivit topului întocmit de Sunday Times. Starul, care a luat o pauză de la concerte anul trecut, a susţinut din martie 2017 peste 250 de show-uri, la care au asistat mai mult de 7 milioane de fani, în turneul Divide. De altfel, acesta a devenit turneul cu cele mai mari încasări din istorie, cu 776,2 milioane de dolari.

Topul 5 al artiştilor britanici tineri este completat, la mare distanţă, de Harry Styles (71 de milioane de euro), Niall Horan (56,5 milioane de euro), Little Mix (54 de milioane de euro) şi Louis Tomlinson (50,8 milioane de euro).

Pe de altă parte, cântăreţul Paul McCartney şi compozitorul Andrew Lloyd Webber ocupă, la egalitate, primul loc în topul celor mai bogaţi milionari din industria muzicală britanică, întocmit de aceeaşi publicaţie. Averea fiecăruia dintre ei se ridică la 900 de milioane de euro.

O apariţie inedită în acest top este însă Rihanna, care deşi originară din Barbados, s-a stabilit în Regatul Unit. Artista ocupă locul al treilea în top, cu o avere de 529 de milioane de euro, generată şi de succesul colaborării sale cu grupul de produse de lux LVMH.

"Turneele au rămas principala sursă de venit pentru artiştii din top care reuşesc să umple stadioane", consideră Robert Watts, de la Sunday Times. "Dar pandemia a stricat planurile pentru concerte, deci ne aşteptăm ca averile multora dintre aceşti muzicieni să scadă în anul care vine", a mai spus acesta, citat de Reuters. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici