Betta St. John, actriţa din Tarzan şi Dream Wife, a murit la vârsta de 93 de ani

Talentata actriţă de teatru şi de cinema a murit din cauze naturale la un centru de asistenţă din Brighton, Anglia, pe 23 iunie

783 afișări
Imaginea articolului Betta St. John, actriţa din Tarzan şi Dream Wife, a murit la vârsta de 93 de ani

Sursa foto: Twitter

Betta St. John, cunoscută mai ales pentru activitatea sa în filmele Tarzan şi Dream Wife, a murit la vârsta de 93 de ani.
 
Talentata actriţă de teatru şi de cinema a murit din cauze naturale pe 23 iunie, a declarat producătorul de televiziune Roger Grant pentru The Hollywood Reporter.
 
Vedeta, a cărui nume real era Betty Jean Striegle şi care s-a născut în Hawthorne, California, locuia la un centru de îngrijire asistată din Brighton, Anglia, la momentul respectiv.
 
Rolul care i-a adus cel mai mult succes este cel din filmul Dream Wife, din 1953, unde a jucat o prinţesă din Orientul Mijlociu logodită cu un om de afaceri interpretat de Cary Grant, un simbol al Hollywoodului. 
 
St. John a jucat, de asemenea, în două filme cu Tarzan: Tarzan And The Lost Safari (1957) şi Tarzan The Magnificent (1960). Ea a jucat două roluri diferite în aceste filme, în ciuda faptului că au fost realizate la o diferenţă de numai trei ani unul de celălalt, fiind Diana Penrod în primul film şi Fay Ames în cel de-al doilea, relatează DailyMail.
 
Tarzan And The Lost Safari a fost primul film Tarzan din ultimii 15 ani la acea vreme şi, de asemenea, s-a întâmplat să fie primul film color, ambele avându-l ca protagonist pe Gordon Scott.
 
St. John a avut un început de carieră timpuriu, deoarece nativa din sudul Californiei a făcut parte din trupa de actori, cântăreţi şi dansatori Meglin Kiddies, alături de actriţe ca Shirley Temple.
 
Ea şi-a făcut debutul în cinematografie la doar 10 ani, cu un rol necreditat în Destry Rides Again (1939), în care mai joacă James Stewart şi Marlene Dietrich.
 
St. John a continuat să joace rolul unei orfane în Jane Eyre alături de Orson Welles şi Joan Fontaine, dar a fost, de asemenea, necreditată în acest rol.
 
Ea a avut şi o carieră scenică istorică, deoarece a jucat un rol mic în musicalul Carousel de pe Broadway al lui Rodgers şi Hammerstein, de pe Broadway, între 1945 şi 1947.
 
St. John a continuat să facă parte din trupa de turneu a piesei până în 1949. În 1952 s-a căsătorit cu actorul englez Peter Grant, cu care a fost împreună până la moartea acestuia, în 1992. Au avut împreună trei copii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici