Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani

Cel mai bătrân câine din lume a murit la vârsta de 31 de ani şi 165 de zile. Deţinătorul recordului mondial Guinness World Record, Bobi, un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, a decedat sâmbătă, la locuinţa sa din Portugalia.

385 afișări
Imaginea articolului Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani

Moartea sa a fost anunţată pe reţelele de socializare de către un medic veterinar care l-a consultat pe Bobi de mai multe ori.
 
"În ciuda faptului că a supravieţuit mai mult decât orice câine din istorie, cele 11.478 de zile petrecute pe pământ nu vor fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit", a scris Dr. Karen Becker.
 
În februarie, Bobi a devenit atât cel mai bătrân câine în viaţă din lume, cât şi cel mai bătrân câine din toate timpurile, depăşind un record vechi de aproape un secol pentru acest ultim titlu.
 
Înainte de Bobi, cel mai bătrân câine din istorie a fost Bluey din Australia, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani şi cinci luni.
 
Vârsta înaintată a lui Bobi a fost validată de baza de date a guvernului portughez privind animalele de companie, care este gestionată de Uniunea Naţională a Veterinarilor.
 
Identitatea succesorului lui Bobi la titlul de cel mai bătrân câine în viaţă din lume nu a fost încă dezvăluită.
 
Bobi a trăit toată viaţa alături de familia Costa în satul Conqueiros, în apropiere de coasta de vest a Portugaliei, după ce s-a născut împreună cu trei fraţi într-o anexă.
 
Leonel Costa, care avea opt ani la acea vreme, a declarat că părinţii săi aveau prea multe animale şi au fost nevoiţi să eutanasieze căţeii, dar Bobi a scăpat.
 
Costa şi fraţii săi au ţinut secretă existenţa câinelui faţă de părinţii lor, până când acesta a fost descoperit în cele din urmă şi a devenit parte din familie.
 
În afară de o sperietură în 2018, când a fost spitalizat după ce s-a prăbuşit brusc din cauza unor dificultăţi de respiraţie, Costa a declarat în februarie că Bobi s-a bucurat de o viaţă relativ lipsită de probleme şi a considerat că secretul longevităţii sale a fost "mediul calm şi liniştit" în care a trăit, relatează BBC.
 
Cu toate acestea, înainte de a muri, el a avut probleme de mers şi o înrăutăţire a vederii.
 
Bobi nu a fost singurul câine deţinut de Costa care a trăit o viaţă lungă. Mama lui Bobi a trăit până la vârsta de 18 ani, în timp ce un alt câine al familiei a murit la vârsta de 22 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici