Cântăreţul american legendar Tony Bennet a murit la vârsta de 96 de ani

Tony Bennett, legendarul artist newyorkez care a cântat în duet cu Aretha Franklin şi cu Lady Gaga, dar şi cu Frank Sinatra, a murit, vineri, la vârsta de 96 de ani, potrivit BBC.

388 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul american legendar Tony Bennet a murit la vârsta de 96 de ani

Cântăreţul american legendar Tony Bennet a murit la vârsta de 96 de ani

Tony Bennett era cunoscut pentru cântece precum The Way You Look Tonight, Body and Soul şi (I Left My Heart) In San Francisco.

De asemenea, a colaborat cu vedete de la Lady Gaga la Aretha Franklin şi Frank Sinatra, care l-a numit „cel mai bun cântăreţ din branşă”.

Pe parcursul unei cariere care s-a întins pe parcursul a opt decenii, cântăreţul a vândut milioane de discuri şi a câştigat 20 de premii Grammy, inclusiv un premiu pentru întreaga carieră.

Moartea sa a fost confirmată într-o declaraţie pentru Associated Press de către publicista sa Sylvia Weiner.

Născut Anthony Dominick Benedetto, într-o familie de italo-americani, cântăreţul şi-a lansat primul album în 1952.

Bennett şi-a construit o reputaţie de a face hituri pop atemporale.

S-a bucurat de o renaştere în anii 1980 şi 1990, când a câştigat şi premiile Grammy.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Independent în 2008, Bennett a declarat că nu a fost surprins de succesul său.

„Muzica bună este muzică bună”, a spus el. „Nu mă interesează dacă cineva care mă ascultă este bătrân sau tânăr. De fapt, în multe privinţe, nu mă interesează deloc cei tineri. Mă interesează vârsta. Oamenii învaţă să trăiască aşa cum trebuie atunci când ajung la o anumită vârstă, ştiţi? Regretatul Duke Ellington mi-a spus odată că se simţea foarte ofensat de cuvântul categorie. Muzica nu are categorie; fie este bună, fie nu este, iar eu cânt cântece bune, cântece grozave, scrise de cei mai buni compozitori. Acest tip de calitate este cea care le face să dureze. Credeţi-mă, oamenii vor cânta aceste cântece pentru totdeauna”.

Bennett a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în 2016. Cinci ani mai târziu, el a susţinut ultimele sale spectacole alături de Lady Gaga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici