Gilbert Gottfried, comediant şi actor cu o voce memorabilă, a decedat la 67 de ani

  • Gilbert Gottfried, un comediant şi actor de film şi televiziune cu o voce memorabilă, a murit după o lungă boală, a anunţat familia sa.
  • El avea 67 de ani.
961 afișări
Imaginea articolului Gilbert Gottfried, comediant şi actor cu o voce memorabilă, a decedat la 67 de ani

Sursa foto: Twitter

Suntem cu inima frântă să anunţăm decesul iubitului nostru Gilbert Gottfried după o lungă boală. Pe lângă faptul că a fost cea mai emblematică voce din comedie, Gilbert a fost un soţ, frate, prieten şi tată minunat pentru cei doi copii mici ai săi. Deşi astăzi este o zi tristă pentru noi toţi, vă rugăm să continuaţi să râdeţi cât mai tare posibil în onoarea lui Gilbert", a scris familia sa într-o postare pe Twitter.

Deşi publicul îl cunoaşte pentru tonul său răzleţ, acesta nu era încă semnătura sa atunci când a debutat ca membru al distribuţiei emisiunii "Saturday Night Live" pentru un sezon, între 1980 şi 1981, unul dintre puţinele sezoane fără Lorne Michaels la cârmă. A cântat mai ales stand-up de-a lungul anilor '80, apărând cu regularitate în emisiunea radiofonică a lui Howard Stern, potrivit CNN.

Deşi a avut un rol secundar în serialul de succes din anii '80 "Beverly Hills Cop 2", celebritatea lui Gottfried a crescut în anii '90. De-a lungul deceniului, el şi-a folosit limbajul său caracteristic de ţipăt în roluri din filme de animaţie precum "Aladdin", în rolul macacului guraliv Iago, precum şi în comedii live-action precum "Problem Child", în care a jucat rolul unui angajat intrigant al unei agenţii de adopţii.
 
În anii 2000 şi 2010, Gottfried a apărut în roluri de voce în seriale precum "Family Guy" şi ca şi concurent sau "cap vorbitor" în seriale de realitate, inclusiv "Celebrity Wife Swap". 
 
În comedia sa de stand-up, însă, stilul lui Gottfried era murdar şi livrat la un nivel ridicat de decibeli. „Întotdeauna am simţit că comedia şi tragedia sunt colege de cameră", a scris el pentru CNN la acea vreme.
 
Gottfried s-a simţit ca la el acasă în timpul mai multor roasturi ale celebrităţilor de la Comedy Central, cum ar fi fostul preşedinte Donald Trump în 2011.
 
Chiar şi atunci când publicul nu îl vedea atât de des pe ecran, el şi-a pus vocea la dispoziţie cu uşurinţă. Timp de aproape un deceniu, a intervievat personalităţi din comedie şi divertisment în cadrul podcastului său, "Gilbert Gottfried's Amazing Colossal Podcast". Un nou episod a fost lansat la începutul acestei luni.
 
Numeroşi colegi comedianţi şi foşti colegi de scenă ai lui Gottfried i-au adus un omagiu pe reţelele de socializare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici