Josephine Chaplin, actriţă şi fiică a lui Charlie Chaplin, a murit la vârsta de 74 de ani

Actriţa, care a jucat în filme precum Canterbury Tales în 1971, a murit la Paris pe 13 iulie, a anunţat familia sa.

2183 afișări
Imaginea articolului Josephine Chaplin, actriţă şi fiică a lui Charlie Chaplin, a murit la vârsta de 74 de ani

Sursa foto: Twitter

Josephine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin şi a celei de-a patra soţii a acestuia, Oona O'Neill, a murit pe 13 iulie la Paris, a anunţat vineri familia sa. Actriţa, care a jucat în filme precum "Poveştile din Canterbury", de Pier Paolo Pasolini, avea 74 de ani.

Josephine Chaplin a fost a şasea din cei 11 copii pe care i-a avut legendaru comedian şi a treia din cei opt pe care i-a avut cu O'Neill, actriţă şi fiică a dramaturgului Eugene O'Neill, laureat al premiului Nobel.
 
Chaplin a cunoscut-o pe O'Neill în 1942 şi s-a căsătorit cu ea în anul următor. Potrivit Biroului Chaplin, starul cinematografiei mute "şi-a găsit în sfârşit adevărata fericire şi se pare că amândoi şi-au găsit sufletul pereche, în ciuda faptului că Oona avea doar 18 ani, iar Charlie 53 de ani".
 
Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în martie 1949.
 
Ca actriţă, a jucat în filmul de orientare politică Escape to the Sun, de Menahem Golan; cu Vittorio De Sica şi Maurice Ronet în L'odeur des fauves; cu Klaus Kinski într-un film Jack the Ripper în limba germană; şi în filmul lui Daniel Petrie, The Bay Boy, cu Liv Ullman şi Kiefer Sutherland.
 
A apărut pentru prima dată pe ecran la vârsta de trei ani, în Limelight, filmul din 1952 scris, regizat şi interpretat de tatăl ei. A apărut, de asemenea, în filmul său A Countess from Hong Kong, în 1967. Dar Chaplin a lucrat mai ales în filme franceze, printre care Nuits rouges şi À l'ombre d'un été.
 
Mai târziu în viaţă, Chaplin a condus biroul familiei Chaplin din Paris şi a sponsorizat o statuie a tatălui ei în Waterville, Irlanda, relatează The Guardian.
 
Rezidentă de mult timp la Paris, a fost prinsă într-un bizar complot de extorcare la scurt timp după moartea tatălui ei, în 1978, când doi bărbaţi i-au furat trupul şi sicriul. Familia a refuzat să plătească o răscumpărare, iar rămăşiţele au fost recuperate 11 săptămâni mai târziu. Oona O'Neill a murit în 1991.
 
Josephine Chaplin s-a căsătorit de două ori, cu omul de afaceri grec Nikki Sistovaris şi cu arheologul Jean-Claude Gardin. De asemenea, a locuit cu Ronet, un fost coleg de scenă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici