La lansarea cărţii sale, Harry spune că nu se va mai întoarce în Regatul Unit. Dar are regrete: "Prinţesa Diana ar fi avut inima frântă"

Într-un interviu pentru promovarea cărţii, Ducele de Sussex arată cu degetul către regina consoartă Camilla, dar spune că nu este o „mamă vitregă rea”. El mai afirmă că nu se va mai întoarce în Regatul Unit, în calitate de membru al familiei regale.

8053 afișări
Imaginea articolului La lansarea cărţii sale, Harry spune că nu se va mai întoarce în Regatul Unit. Dar are regrete: "Prinţesa Diana ar fi avut inima frântă"

Cartea a ieşit azi pe tarabe

Prinţul Harry susţine că  „nu poate ieşi niciodată” din familia regală, dar totodată nu crede că va fi vreodată posibil ca el şi ducesa de Sussex să mai pună piciorul vreodată în Marea Britanie, în calitate de membri ai familiei regale.

În ultimul său interviu televizat pentru a-şi promova autobiografia "Spare", ducele de Sussex a continuat să arate cu degetul către Camilla, regina consoartă, din cauza acuzaţiilor că a fost „sacrificat pe altarul ei personal de relaţii publice”.

Întrebat la Good Morning America dacă cuplul s-ar putea întoarce vreodată în familia regală, el a spus că nu crede că „va fi vreodată posibil”.

„Chiar dacă există un acord sau un aranjament între mine şi familia mea, există o terţă parte care va face tot ce poate pentru a se asigura că acest lucru nu este posibil”, a spus el gazdei Michael Strahan, dând de înţeles că se referea către mass-media şi birourile regale de presă concurente. „Nu ne împiedică nimic să ne întoarcem, ci nu putem supravieţui”.

El a mai spus că crede că regretata sa mamă  ar fi avut inima zdrobită din cauza rupturii care s-a dezvoltat între el şi fratele său William, Prinţul de Wales. „Cred că ar fi fost tristă... Cred că ar avea inima frântă”.

El a insistat că răposata lui bunica, Regina Elisabeta, nu a fost supărată că vrea să demisioneze din îndatoririle sale regale. „Ea ştia ce se întâmplă. Ea ştia cât de greu era. Nu ştiu dacă a fost în măsură să schimbe ceva”, a spus el.

El a adăugat: „Nu mi-a spus niciodată că este supărată. Dar cred că era tristă că s-a ajuns la acel punct.

Despre familia regală, el a spus: „Nu pot ieşi niciodată şi sunt incredibil de conştient de poziţia mea. Sunt incredibil de recunoscător pentru viaţa pe care am avut-o şi continui să o trăiesc. Dar nu există nicio versiune a mea care să reuşească vreodată să ies din asta”.

Harry a atacat ceea ce a presupus că ar fi încercările lui Camilla de a-şi „reabilita” imaginea în mai multe interviuri, după ce a fost alesă drept „a treia persoană” din căsătoria părinţilor săi. Dar i-a spus lui Strahan că o simpatizează, spunând că nu este o „mamă vitregă rea”.

Strahan a citit un extras din cartea lui Harry în care o critică Camilla. „Într-un mod amuzant chiar am vrut ca Camilla să fie fericită. Poate că ar fi mai puţin periculoasă dacă ar fi fericită”.

 Întrebat ce „a făcut” Camilla în acel moment, Harry a răspuns: „Am o mare compasiune pentru ea, ştii? Fiind a treia persoană din căsnicia părinţilor mei, avea o reputaţie, sau o imagine, de reabilitat”.

El a spus că nu au vorbit de „mult timp”, dar că au fost „perfect de plăcuţi” unul cu celălalt când s-au întâlnit. „Ea este mama mea vitregă”, a spus el. „Nu o privesc ca pe o mamă vitregă rea. Văd pe cineva care s-a căsătorit în această instituţie şi a făcut tot ce a putut pentru a-şi îmbunătăţi propria reputaţie şi propria imagine de dragul ei”.

Într-un interviu separat anterior cu Anderson Cooper de la CNN, Harry a spus că dorinţa Camillei de a stabili relaţii cu presa britanică a făcut-o „periculoasă”.

El a spus pentru ABC că a fost „uimit” că finanţarea publică a securităţii pentru el şi familia sa a fost retrasă după ce a părăsit Marea Britanie.

În interviul său cu ITV de duminică, Harry a negat că el şi Meghan au catalogat membri ai familiei regale drept rasişti după ce s-au întrebat ce culoare ar putea avea fiul lor Archie. El a spus că este o „prejudecată inconştientă”, dar nu şi rasism.

Despre rasism, el a transmis către ABC că familia regală ar trebui să se modernizeze scăpând de „prejudecăţile inconştiente” care pot „duce la rasism”.

Sursa - The Guardian 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici