Licitaţie de costume şi recuzită la Londra: De la capul robotului C-3PO, la costumele purtate de Leonardo di Caprio în Titanic

De la capul droidului C-3PO din "Star Wars" la costumul lui Leonardo DiCaprio din "Titanic", o mulţime de costume şi accesorii vor fi scoase la licitaţie luna viitoare, în cadrul unei vânzări de suveniruri de film şi televiziune în valoare de aproximativ 14,6 milioane de dolari.

111 afișări
Imaginea articolului Licitaţie de costume şi recuzită la Londra: De la capul robotului C-3PO, la costumele purtate de Leonardo di Caprio în Titanic

Sursa foto: X/Twitter

Peste 1.800 de articole vor fi vândute de către Propstore, casa de licitaţii de suveniruri de divertisment, în cadrul licitaţiei sale anuale live, care anul acesta se va desfăşura în perioada 9-12 noiembrie.
 
În fruntea vânzării, pentru care Propstore estimează că se vor obţine peste 12 milioane de lire sterline, se află capul luminos pe care actorul Anthony Daniels l-a purtat pentru a-l interpreta pe C-3PO în "Star Wars: A New Hope", cu o estimare de 500.000 - 1 milion de lire sterline (600.000 - 1,2 milioane de dolari).
 
Daniels vinde şi alte obiecte de colecţie din "Star Wars".
 
"Avem arhiva sa completă din perioada în care a lucrat la filmele "Star Wars", aşa că aceasta include unele dintre elementele de recuzită şi componente şi părţi ale corpului, capul său, mâinile, picioarele sale", a declarat pentru Reuters Stephen Lane, fondatorul şi directorul executiv al Propstore.
 
"Avem şi scenariile sale originale cu adnotările de acolo".
 
Printre costumele scoase la vânzare se numără o cămaşă, o vestă şi pantaloni pe care DiCaprio le-a purtat în "Titanic" (100.000 - 200.000 de lire sterline), halatul de baie al lui Honey Ryder, aşa cum a fost purtat de Ursula Andress în "Dr. No" (70.000-140.000 de lire sterline) şi costumul de cascador al lui Johnny Depp din "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (50.000-100.000 de lire sterline).
 
Printre recuzită se numără biciul de taur al lui Harrison Ford din "Indiana Jones and the Temple of Doom" (100.000-200.000 de lire sterline), mănuşa metalică şi schema desenată manual a personajului Freddy Krueger din "Nightmare on Elm Street" (200.000-400.000 de lire sterline) şi adidaşii lui Tom Hanks din "Forrest Gump" (15.000-30.000 de lire sterline).
 
Alte loturi includ scenariul de filmare al lui Stanley Kubrick, notat de mână, pentru "The Shining" (30.000-60.000 de lire sterline) şi o haină purtată de Marlon Brando în "The Godfather" (25.000-50.000 de lire sterline).
 
Lane a precizat că loturile provin de la colecţionari, curatori, arhive, studiouri de film şi companii de producţie.
 
"Cererea este în creştere şi vedem cum lucrurile călătoresc în toată lumea... şi sunt cumpărate de fani pasionaţi şi iubitori ai filmelor, de colecţionari", a spus el. "Dar unele dintre aceste obiecte ajung, de asemenea, în muzee şi arhivele studiourilor".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici