Mark Margolis, actorul din ”Breaking Bad” şi ”Better Call Saul”, a murit la vârsta 83 de ani

Mark Margolis, un actor veteran cunoscut pentru interpretările sale din "Breaking Bad" şi "Better Call Saul", a murit, a anunţat fiul său, actorul şi directorul general al Knitting Factory Entertainment, Morgan Margolis.

549 afișări
Imaginea articolului Mark Margolis, actorul din ”Breaking Bad” şi ”Better Call Saul”, a murit la vârsta 83 de ani

Sursa foto: Twitter

Margolis a murit joi, la spitalul Mount Sinai din New York, în urma unei boli cu care se lupta de mult timp, potrivit fiului său. El avea 83 de ani.
 
Margolis a primit o nominalizare la premiile Emmy în 2012 pentru interpretarea lui Hector "Tio" Salamanca în "Breaking Bad". Tio, un personaj preferat de fani, era un fost executor al cartelului care nu comunica decât cu ajutorul unui clopot de alamă ataşat la scaunul său cu rotile. Ulterior, el l-a interpretat pe Tio în tinereţe, înainte de a fi în scaunul cu rotile, în serialul "Better Call Saul".
 
Margolis a mai apărut în "Scarface", "Ace Ventura: Pet Detective" şi "Oz", printre multe alte titluri care datează din 1976. A lucrat des cu regizorul Darren Aronofsky şi a apărut în şase dintre filmele acestuia, relatează CNN.
 
Actorul a studiat cu legendara profesoară de actorie Stella Adler la New York. Deşi avea mai bine de 100 de credite în filme şi la televiziune, Margolis a fost surprins de puterea de rezistenţă a interpretării sale ca Tio.
 
Cunoscut mai ales pentru portretele sale de răufăcători, Margolis în realitate a fost descris ca fiind plin de umor şi autoironic.
 
Margolis a glumit pe seama faptului că era cunoscut pentru abilităţile sale de clopotar din "Breaking Bad" atunci când a fost angajat să joace într-o reclamă pentru o aplicaţie pentru un ceas Apple.
 
Într-un interviu de anul trecut cu colegul său din "Better Call Saul", Jonathan Banks, el a spus despre meseria sa: "Lucrul minunat este că eram atât de timid, încât nici măcar nu vorbeam şi eram închis în mine. Asta mă eliberează. Îmi oferă lucruri, îmi permite să fac lucruri pe care nu le-aş fi putut face în viaţa mea. Îmi place foarte mult."
 
Margolis s-a născut în Philadelphia în 1939. După ce s-a mutat la New York, a studiat cu Stella Adler şi şi-a început cariera pe scenă.
 
"A fost unic. Nu vom mai vedea oameni ca el", a declarat Robert Kolker, managerul lui Margolis, într-un comunicat. "A fost un client preţios şi un prieten de-o viaţă. Am fost norocos că l-am cunoscut".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici