Midjourney. O aplicaţie cu Inteligenţă Artificială generează imagini din filme care nu au fost produse niciodată

  • Midjourney este o platformă care are ca scop crearea de imagini senzaţionale cu ajutorul inteligenţei artificiale în baza descrierilor textuale.
  • A fost lansată public la data de 12 Iulie 2022 în versiune open beta şi se foloseşte de un server Discord pentru generarea creaţiilor artistice.
  • Este o chestiune de timp până când AI-ul va putea genera clipuri şi poate chiar filme de durată lungă, cu efecte spectaculoase, cu coloană sonoră compusă şi cu voce artificială şi personalizată pentru personajele computerizate.
3966 afișări
Imaginea articolului Midjourney. O aplicaţie cu Inteligenţă Artificială generează imagini din filme care nu au fost produse niciodată

Sursa Foto - AI Multiverse, YouTube

Platforma dotată cu AI a putut genera imagini spectaculoase din filme şi seriale care nu au existat niciodată. 

De exemplu, a putut genera imagini din filmul Lord of the Rings lansat în anii 1980, din serialul de sitcom american Simpsons cu actori reali sau din filmele Marvel cu tematică victoriană. 

 

Midjourney se autointitulează “un laborator de cercetare independent care explorează noi medii de gândire şi extinde puterile imaginative ale speciei umane”  şi a fost creat de către David Holz, co-fondator Leap Motion şi contractor la NASA în programul de cercetare în neuroştiinţă

Într-un interviu acordat publicaţiei online Forbes, David Holz a spus său este “de a face oamenii să-şi îmbogăţească imaginaţia”. 

Pentru moment, utilizatorii pot crea imagini doar dacă îşi creează un cont în Discord.

Pe serverul Midjourney aceştia pot adera pentru început la canalele de începători, unde pot da o comandă de bază în limba engleză /imagine, folosind un prompt în care descriu imaginea dorită.

Exemplu:

/imagine spider-man in victorian era


Botul va genera patru imagini, iar utilizatorii pot opta ulterior la generarea altor variante pentru fiecare dintre acestea sau la generarea finală cu o rezoluţie bună a imaginii dorite. 

Versiunea gratuită foloseşte comanda /relax, la care timpul de aşteptare pentru generarea unei imagini este mai mare.

 

 

Într-un interviu acordat pentru The Register, Holz atrage atenţia că setea de senzaţie poate apela la lucruri extreme, pe care momentan compania nu le poate controla total, deşi platforma a banat o serie de cuvinte cheie considerate fie periculoase, fie ofensatoare, precum cele de natură pornografică, rasistă, homofobă, misogină şi nazistă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici