Morgan Freeman, criticat de fani pentru că a participat la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar

„Este atât de dezamăgitor să-l vezi pe Morgan Freeman luând bani şi susţinând un regim opresiv”, s-a plâns un fan al actorului, faimos pentru rolurile memorabile din filmele Glory, The Shawshank Redemption, Deep Impact, Bruce Almighty, Batman Begins, Invictus, Olympus Has Fallen, Transcendence şi Ben Hur (2016).

1560 afișări
Imaginea articolului Morgan Freeman, criticat de fani pentru că a participat la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar

Hepta

Morgan Freeman s-a adresat mulţimii: „Ne adunăm aici ca un singur trib mare, iar Pământul este cortul în care trăim cu toţii”. Lângă el a venit Ghanim Al Muftah, un vlogger din Qatar care are o boală rară a coloanei vertebrale. Morgan l-a întrebat: „Sunt binevenit?”. Al Muftah i-a răspuns: „Toată lumea este binevenită”.

Morgan Freeman, actorul în vârstă de 85 ani, este criticat pentru că şi-a făcut apariţia la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA din Qatar.

Qatarul este cunoscut pe mapamond pentru că incriminează homosexualitatea şi pentru că a încălcat drepturile omului.   

Situaţia dificilă a lucrătorilor migranţi care au ajutat la construirea infrastructurii pentru campionatul mondial de fotbal a fost evidenţiată frecvent în perioada premergătoare turneului.

Grupul de lucru din Qatar al lui Kick It Out susţine că în ciuda solicitărilor repetate, nu au fost oferite asigurări adecvate cu privire la siguranţa persoanelor LGBTQ+ care vin în Qatar să urmărească meciurile. 

Multe celebrităţi precum Dua Lipa şi Shakira au refuzat să cânte la turneul din acest an pentru a-şi arăta sprijinul împotriva abuzurilor drepturilor omului din Qatar.

Apariţia lui Freeman la ceremonia de deschiderea ceremoniei este acum aspru criticată de mulţi fani pe reţelele de socializare, transmite Independent.

„Pentru un om care l-a jucat pe Nelson Mandela, care a cunoscut mai bine decât oricine impactul şi importanţa izolării asupra unei ţări şi succesul acesteia pe teren pentru a schimba politica naţiunii respective, este atât de dezamăgitor să-l vezi pe #MorganFreeman luând bani  şi susţinând un regim opresiv”, a scris o persoană pe Twitter.

O altă persoană a adăugat: „@morganfreeman foarte dezamăgitor, unii oameni  fac orice pentru bani. Nu voi mai viziona din nou filmul #shawshankredemption”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici