Muzică militară şi retragere cu torţe în Parcul Carol din Capitală

Bucureştenii şi turiştii pot asista, miercuri seara, la un concert susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării şi pot admira retragerea cu torţe în Parcul Carol I, din Capitală, unde au loc activităţi ce marchează 100 de ani de la depunerea osemintelor Ostaşului Necunoscut.

353 afișări
Imaginea articolului Muzică militară şi retragere cu torţe în Parcul Carol din Capitală

Muzică militară şi retragere cu torţe în Parcul Carol din Capitală

Primarul general Nicuşor Dan spune că bucureştenii şi turiştii pot merge miercuri seara în Parcul Carol I unde, începând cu ora 20:00 vor avea loc o serie de activităţi care marchează Centenarul depunerii osemintelor Ostaşului Necunoscut.

Timp de o oră, cei care vizitează parcul pot participa la concertul susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi la spectacolul de lumini organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Monument For.

De la ora 21.00, va fi retragerea cu torţe a militarilor din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, pe traseul Parcul Carol I – Bulevardul Timişoara.

„Este o ocazie bună pentru ca cei mici şi noi toţi, de altfel, să învăţăm despre istoria naţională şi sacrificiul generaţiilor trecute. Mormântul Ostaşului Necunoscut este un simbol al sacrificiului soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă al Primului Război Mondial. Pentru alegerea soldatului necunoscut s-a hotărât ca, în luna mai a anului 1923 să fie exhumate osemintele a zece ostaşi anonimi care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă unde s-au dat mari bătălii. Osemintele Ostaşului Necunoscut au fost transportate ulterior la Bucureşti, în Parcul Carol I, şi depuse, pe data de 17 mai, în Mormântul Ostaşului Necunoscut”, spune primarul Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici