O colecţie de suveniruri Star Wars ale actorului Boba Fett sunt scoase la licitaţie

  • O colecţie de suveniruri Star Wars, de la figurine de acţiune la brelocuri de chei, o cască spaţială şi chiar un scenariu original, adunate de-a lungul anilor de actorul care l-a interpretat pe vânătorul de recompense Boba Fett, va fi scoasă la licitaţie.
  • Colecţia remarcabilă a actorului britanic care a jucat rolul vânătorului de recompense în filme cult este scoasă la vânzare în Marea Britanie.
  • Deşi a avut doar apariţii scurte în "Imperiul contraatacă" şi "Întoarcerea lui Jedi", Boba Fett a devenit un personaj cult, iar actorul britanic care l-a interpretat, Jeremy Bulloch, a colecţionat cu sârguinţă obiecte legate de el.
540 afișări
Imaginea articolului O colecţie de suveniruri Star Wars ale actorului Boba Fett sunt scoase la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Pe 4 mai, fanii vor putea licita pentru obiecte memorabile la o vânzare organizată de East Bristol Auctions din Marea Britanie.
 
Pe lângă faptul că a colecţionat suveniruri din perioada în care au fost realizate filmele, Bulloch, care a murit în 2020, a adunat suveniruri de la fanii prezenţi la convenţiile Star Wars, potrivit The Guardian.
 
Licitatorul Andrew Stowe a declarat: „Nu am mai văzut nimic de genul acesta. Jeremy nu a jucat doar în film, ci a fost el însuşi un fan masiv. Dragostea lui pentru filme şi pentru fani l-a dus peste tot în lume şi, oriunde mergea, cumpăra sau primea suveniruri Boba Fett. Muzeul său de acasă conţinea de toate, de la şerveţele de ceai Boba Fett la figurine rare. Este foarte rar ca un actor să aibă o legătură atât de înrădăcinată cu rolul său, ca să nu mai vorbim de acumularea unei colecţii de o asemenea anvergură”.
 
Printre cele 400 de loturi se numără o cască Boba Fett pe care un fan a făcut-o pentru el. Construită din oţel, dar cu o căptuşeală din spumă pentru a putea fi purtată, aceasta a fost expusă în biroul de acasă al lui Bulloch timp de mulţi ani. Se estimează că va ajunge la o valoare de până la 800 de lire sterline.
 
O curiozitate este un tablou cu Boba Fett înconjurat de heruvimi şi nori în stil renascentist italian. Bulloch a spus că artistul ştia cât de mult îi plăceau toate lucrurile italieneşti şi a expus-o în muzeul său de acasă. Estimarea este între 250 şi 500 de lire sterline.
 
Se aşteaptă ca figurina de acţiune Boba Fett de epocă a lui Bulloch să ajungă până la 1.200 de lire sterline. Catalogul descrie acest lucru ca fiind "o ocazie rară pentru colecţionarii de jucării Star Wars de a achiziţiona o figurină de acţiune deţinută de actorul care a interpretat personajul".
 
Deşi Boba Fett nu a apărut în prequel-ul "Răzbunarea lui Sith", Bulloch a avut o apariţie cameo în film şi a păstrat o copie a scenariului, care se estimează că va ajunge la 600 de lire sterline.
 
Bulloch a murit la vârsta de 75 de ani din cauza unor complicaţii legate de boala Parkinson, iar o parte din veniturile licitaţiei vor merge către Parkinson's UK.
 
Colecţia lui Bulloch era atât de vastă încât a trebuit să fie împărţită în două. În luna mai a anului trecut, prima parte a obţinut 155.000 de lire sterline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici