(P) Sandale pentru copii: cum să alegi modelul potrivit?

Vara, părinţii se confruntă adesea cu provocarea de a cumpăra sandale pentru copiii lor. La urma urmei, piciorul unui copil creşte într-un ritm foarte rapid. Alegerea nu trebuie lăsată la voia întâmplării, deoarece alegerea corectă determină cât de confortabil se va simţi copilul şi dacă va dori să le poarte. Îţi vom spune despre caracteristicile sandalelor pentru copii cărora ar trebui să le acorzi atenţie, astfel încât copilul tău să poată merge confortabil şi să nu vrea niciodată să le dea jos.

72 afișări
Imaginea articolului (P) Sandale pentru copii: cum să alegi modelul potrivit?

 

Mărimea

Alegerea mărimii potrivite: aceasta este baza pentru selectarea sandalelor pentru copii.

În ceea ce priveşte sandalele pentru copii nu este loc pentru acea frază tipică a părinţilor:  „O să le aleg un pic mai mari ca să meargă şi la anul”.

Să o luăm de la zero. Pentru ca un copil să poată trăi cu uşurinţă micile sale aventuri, trebuie să se simtă stabil în pantofi.

În cazul sandalelor pentru copii, indiferent că sunt sandale fetiţe sau sandale băieţi, acest lucru este mai dificil de îndată ce degetele de la picioare rămân neacoperite. Dacă pantoful este prea mic sau prea mare, piciorul copilului poate aluneca din pantof.

Pentru ca un copil să experimenteze cu uşurinţă primii paşi, trebuie să se simtă stabil în pantofii lui. În cazul sandalelor pentru copii, dacă pantoful este prea mic sau prea mare, piciorul copilului poate aluneca din pantof. Prin urmare, încearcă-le pentru a vedea dimensiunea exactă.

Încearcă una dintre cele câteva modalităţi de a măsura piciorul copilului tău:

Marchează conturul piciorului copilului tău cu un creion pe o foaie de hârtie A4, apoi observă distanţa dintre cele mai lungi şi cele mai late două puncte.

Scoate tălpile de la pantofii care sunt cei mai confortabili pentru copilul tău şi măsoară-le lungimea şi lăţimea. Nu uita să adaugi aproximativ 0,3 - 0,5 cm la această lungime. Aceasta va corespunde mărimii reale a pantofilor.

Să faci cumpărături cu copiii şi să-i convingi să probeze pantofi poate fi o pacoste. Poţi tăia un băţ de plastic sau un pai pe lungimea şi lăţimea piciorului copilului tău şi îl poţi introduce în pantof pentru a vedea aproximativ dacă mărimea pantofului este corectă.

Roagă-ţi copilul să se plimbe în noile sandale şi pune-i mai multe întrebări: „Te deranjează în vreo parte a piciorului?” „Sunt comode şi uşoare?”

Material pentru sandale pentru copii

Materialul este un alt criteriu foarte important pentru selectarea sandalelor potrivite pentru copii, atât pentru sandale fetiţe, cât şi pentru sandale băieţi. Este important ca sandalele să nu frece picioarele copilului şi să existe o ventilaţie adecvată, ceea ce va preveni transpiraţia şi, prin urmare, alunecarea picioarelor. Prin urmare, merită să alegi sandale din piele naturală de cereale, curele de poliester ţesute, care seamănă cu iuta, sau spumă elastică, care funcţionează şi cu apă. Sandalele pentru copii cu curele de poliester arată foarte elegant, nu numai într-un stil sportiv, ci şi într-un stil boem.

Talpa aderentă

Talpa: punctul de referinţă pentru confort în orice situaţie. Tehnologiile actuale din industria încălţămintei permit deja producerea de tălpi de sandale fetiţe şi sandale băieţi extrem de uşoare, dar şi rezistente şi durabile. Prin urmare, nu supraîncarcă picioarele copilului şi oferă libertate totală de mişcare. Cele mai populare variante de tălpi de sandale fetiţe şi băieţi sunt:

  • realizate din spumă flexibilă de neopren: sunt uşoare, dar bine conturate şi oferă aderenţă;
  • tălpile din plută: sub acest tip de talpă, care are o influenţă favorabilă asupra formării piciorului, se află de obicei spumă, ceea ce facilitează şi mersul.

Închideri pentru sandale pentru copii

Elementele de fixare Velcro şi cataramele sunt cele mai comune elemente de fixare pentru sandale fetiţe şi băieţi. Notă importantă: acestea sunt, de asemenea, durabile. Chestia este că închiderile pe care le alegi pentru sandalele copilului tău ar trebui să fie determinate de vârsta şi independenţa copilului. Elementele de fixare Velcro sunt perfecte pentru copiii mai mici (chiar şi un copil mic se poate descurca cu aceste elemente de fixare intuitive), datorită cărora nu va trebui să îţi ceară ajutorul de fiecare dată când îşi pun sau îşi scot pantofii. Pentru copiii mai mari, alege catarame metalice.

Modele şi culori de sandale pentru copii

Am lăsat pentru final partea cea mai plăcută a alegerii sandalelor potrivite pentru copilul tău. Fie că eşti în căutarea unor sandale fetiţe sau a unor sandale băieţi, lasă-te ghidat de gusturile copilului tău. La urma urmei, copilul este cel care trebuie să se încalţe cu noii pantofi.

Ocazie

Există sandale fetiţe şi sandale băieţi pentru toate ocaziile: pentru a merge la plajă, la plimbare, la un eveniment special etc. Sandalele pentru copii pentru plajă , de exemplu, nu ar trebui folosite pentru mers pe jos, deoarece plasticul pe picior pentru multe ore nu este bun. Iar sandalele elegante pentru băieţi trebuie să fie impecabile pentru momentele formale. Ar fi păcat să le poarte în fiecare zi, deoarece se vor deteriora uşor. Există şi sandale închise pentru fete şi băieţi care sunt de obicei purtate pentru a fi confortabile şi pentru a proteja picioarele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici