Regele disco de la Bollywood a decedat. Compozitorul a avut COVID în aprilie 2021

  • Compozitorul indian Bappi Lahiri, cunoscut pentru melodiile sale disco şi pentru stilul său vestimentar atrăgător, a murit la vârsta de 69 de ani.
  • Lahiri, care s-a vindecat de COVID în luna aprilie a anului trecut, a fost internat în spital în ultima perioadă, însă a murit marţi.
1065 afișări
Imaginea articolului Regele disco de la Bollywood a decedat. Compozitorul a avut COVID în aprilie 2021

Sursa foto: Twitter

Muzica sa funky i-a făcut pe indieni să se îndrăgostească de genul disco şi a făcut o ţară întreagă să danseze pe melodiile sale, potrivit BBC.
 
Politicieni, jucători de cricket şi vedete de la Bollywood au plâns moartea sa, mulţi dintre ei amintindu-şi de melodiile lor preferate. Premierul Narendra Modi a declarat că este întristat de moartea lui Lahiri. „Dispariţia sa lasă un mare gol în lumea muzicii indiene", a scris pe Twitter Modi. „Bappi Da va fi ţinut minte pentru cântecul său versatil şi natura sa plină de viaţă".
 
Cunoscut cu drag sub numele de "Bappi Da", Lahiri este creditat pentru că a făcut să se învârtă mingea disco în India. Muzica sa din filmul Disco Dancer a introdus o nouă formă de dans liber în Bollywood. Lahiri a compus cântece pentru alte câteva filme de succes de la Bollywood, precum Himmatwala, Sharaabi, Adventures of Tarzan, Dance Dance Dance, Satyamev Jayate, Shola Aur Shabnam, dar şi altele.
 
Întotdeauna purta lanţuri şi brăţări de aur strălucitoare şi  a fost un simbol de stil pentru mulţi. În 2016, muzicianul a explicat că dragostea sa pentru aur era legată de rockstarul american Elvis Presley.
 
„La Hollywood, celebrul cântăreţ Elvis Presley obişnuia să poarte lanţuri de aur. Am fost un mare admirator al lui Presley. Obişnuiam să mă gândesc că, dacă într-o zi voi avea succes, atunci îmi voi construi o altă imagine a mea. Prin harul lui Dumnezeu, aş putea să o fac cu aur", a declarat el pentru agenţia de presă ANI.
 
După ce Lahiri s-a recuperat de la COVID anul trecut, au existat speculaţii cu privire la starea sa de sănătate, iar în septembrie a declarat că "se simte bine" şi că este "descurajant" să afle că circulă zvonuri despre el.
 
Când vestea morţii sale a devenit publică miercuri dimineaţă, au început să curgă omagii pentru "Regele Disco" din India.
 
Bappi Da, vocea ta a fost motivul pentru care milioane de oameni au dansat, inclusiv eu. Îţi mulţumesc pentru toată fericirea pe care ai adus-o prin muzica ta", a scris pe Twitter actorul Akshay Kumar.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici