Soprana Anna Netrebko din Rusia nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York

Celebra soprană rusă Anna Netrebko nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York în acest sezon şi nici în următorul, după ce a refuzat să se distanţeze public de preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al instituţiei citat de CNN.

3422 afișări
Imaginea articolului Soprana Anna Netrebko din Rusia nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York

Sursa foto: Profimedia

"Este o mare pierdere artistică pentru Met şi pentru operă", a declarat directorul general al companiei, Peter Gelb, într-o declaraţie pentru CNN. "Anna este una dintre cele mai mari cântăreţe din istoria Met, dar cu Putin ucigând victime nevinovate în Ucraina nu a existat nicio alternativă".

Netrebko urma să joace în "Turandot" de Puccini în această primăvară, precum şi în "Don Carlo" de Verdi în sezonul următor.

Soprana ucraineană Liudmyla Monastyrska o va înlocui în "Turandot", iar înlocuitoarea din "Don Carlo" va fi anunţată la o dată ulterioară, potrivit Met.

Netrebko a emis declaraţii critice la adresa războiului, dar nu a comentat public despre Putin.

În 2014, Netrebko a făcut o donaţie importantă pentru un teatru de operă din Doneţk, un oraş din Ucraina controlat de separatiştii pro-ruşi, potrivit unui raport al New York Times. După ce a făcut donaţia, ea a fost fotografiată ţinând în mână un steag folosit de grupurile separatiste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici