Suma record cu care a fost vândut pianul lui Freddie Mercury la o licitaţie din Londra

Un pian cu coadă care i-a aparţinut lui Freddie Mercury a fost vândut miercuri la o licitaţie organizată de Sotheby's pentru peste 1,74 milioane de lire sterline (două milioane de euro).

1040 afișări
Imaginea articolului Suma record cu care a fost vândut pianul lui Freddie Mercury la o licitaţie din Londra

Suma record cu care a fost vândut pianul lui Freddie Mercury la o licitaţie din Londra

Cumpărat în 1975 şi importat în Anglia din Japonia, pianul Yamaha G2 a fost folosit de solistul trupei Queen pentru a compune piesa sa de referinţă "Bohemian Rhapsody" în acelaşi an.
 
Instrumentul s-a numărat printre zecile de obiecte care au fost scoase la licitaţie în cadrul primei din cele şase licitaţii dedicate colecţiei private a muzicianului, formată din aproximativ 1.400 de bunuri. Printre celelalte obiecte s-a numărat o primă schiţă inedită a piesei "Bohemian Rhapsody", cu adnotări care sugerează că piesa ar fi putut fi intitulată iniţial "Mongolian Rhapsody", care a fost adjudecată cu 1,38 milioane de lire sterline.
 
Cele 59 de obiecte vândute la licitaţia de miercuri, care a ajuns la un total de 12,2 milioane de lire sterline, au inclus costume de scenă, bijuterii şi tablouri din vasta colecţie de artă a lui Mercury. Alte obiecte au variat de la costumul  de pisică cu paiete argintii purtat în turneul "News of the World" de la sfârşitul anilor 1970 până la obiecte de uz zilnic deţinute de artist, precum o colecţie de beţişoare şi un CD player Sony D-50.
 
Pianul lui Mercury a fost cea mai mare atracţie a licitaţiei din această seară, deşi nu a fost adjudecat conform estimărilor de dinaintea licitaţiei. Iniţial, Sotheby's prevăzuse că acesta va ajunge la o sumă cuprinsă între 2 şi 3 milioane de lire sterline, potrivit CNN.
 
Ansamblul de bunuri a fost scos la vânzare de prietena apropiată a lui Mercury, Mary Austin, care a moştenit cea mai mare parte a averii a artistului şi s-a ocupat de fosta sa casă din Londra după moartea sa în 1991.
 
Într-un comunicat de presă al casei Sotheby's înainte de vânzare, Austin a declarat că pianul a fost atât de preţuit de Mercury încât acesta îl vedea ca pe o extensie a sa şi îl păstra în stare imaculată. "Nu ar fi fumat niciodată la pian şi nici nu ar fi lăsat un pahar deasupra lui şi se asigura că nici altcineva nu o face".
 
Pe lângă "Bohemian Rhapsody", instrumentul a fost folosit pentru a scrie unele dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei Queen, inclusiv "Don't Stop Me Now" şi "Somebody to Love", potrivit Sotheby's.
 
Pianul consacrat al lui Mercury s-a aflat printre alte aproximativ 1.200 de obiecte scoase la licitaţie - achiziţionate din diferite perioade ale vieţii sale, de la începutul şcolii până la apogeul faimei sale - care au fost expuse la Londra înainte de vânzare. Sotheby's a raportat că peste 140.000 de vizitatori au participat la expoziţia care a durat o lună.
 
Celelalte cinci licitaţii vor avea loc la Londra şi online până marţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici