Tai Chi Chuan poate încetini simptomele bolii Parkinson timp de ani de zile, potrivit unui studiu

Tai Chi Chuan, care face parte din artele marţiale chinezeşti şi este o formă de meditaţie în mişcare care uneşte mintea şi corpul, poate încetini simptomele bolii Parkinson timp de ani de zile, potrivit unui studiu chinezesc.

2271 afișări
Imaginea articolului Tai Chi Chuan poate încetini simptomele bolii Parkinson timp de ani de zile, potrivit unui studiu

Tai Chi Chuan poate încetini simptomele bolii Parkinson timp de ani de zile, potrivit unui studiu

Cei care au practicat aceste arte marţiale de două ori pe săptămână au avut mai puţine complicaţii şi o calitate mai bună a vieţii decât cei care nu au făcut-o, spun cercetătorii citaţi de BBC.

Parkinson este o boală progresivă a creierului care duce la tremurat şi la încetinirea mişcărilor, iar boala nu are leac.

Experţii spun că rezultatele confirmă studiile anterioare privind beneficiile exerciţiilor fizice pentru cei care suferă de Parkinson.

Studiul, realizat de Şcoala de Medicină a Universităţii Jiao Tong din Shanghai, a monitorizat starea de sănătate a sute de pacienţi cu Parkinson timp de cinci ani.

Un grup de 147 de persoane a practicat regulat tai chi, în timp ce un alt grup de 187 nu a făcut acest lucru.

Exerciţiul tradiţional chinezesc combină mişcările lente şi blânde cu respiraţia profundă şi relaxarea.

Cercetătorii au constatat că boala a progresat mai lent în grupul de tai chi în ceea ce priveşte evaluarea simptomelor, a mişcărilor şi a echilibrului.

De asemenea, în acest grup s-au înregistrat mai puţine căzături, mai puţine dureri de spate şi ameţeli, iar problemele de memorie şi de concentrare au fost, de asemenea, mai puţine decât în celălalt grup.

În acelaşi timp, somnul şi calitatea vieţii s-au îmbunătăţit continuu.

Un studiu anterior, efectuat pe persoane cu Parkinson care au practicat tai chi timp de şase luni, a constatat îmbunătăţiri mai semnificative în ceea ce priveşte mersul, postura şi echilibrul decât la cei care nu au participat la program.

Dr. Gen Li şi coautorii spun că tai chi ar putea fi folosit pentru a gestiona boala Parkinson pe termen lung şi pentru a prelungi calitatea vieţii, contribuind în acelaşi timp la menţinerea pacienţilor activi.

Ei recunosc, însă, că studiul este relativ mic şi nu a putut dovedi că tai chi a fost motivul pentru rezultatele pozitive înregistrate de un grup.

Organizaţia caritabilă Parkinson's UK descrie tai chi ca fiind o activitate fizică de intensitate redusă care poate "ajuta la ameliorarea stării de spirit şi la o viaţă mai bună".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici