Taylor Swift ameninţă că va da în judecată un student care i-a urmărit avionul privat

Un student care urmăreşte avioanele private ale celebrităţilor spune că avocaţii lui Taylor Swift au ameninţat că îl vor da în judecată pentru că a împărtăşit online informaţiile despre zborurile ei.

511 afișări
Imaginea articolului Taylor Swift ameninţă că va da în judecată un student care i-a urmărit avionul privat

Taylor Swift ameninţă că va da în judecată un student care i-a urmărit avionul privat

Jack Sweeney foloseşte date disponibile publicului pentru a urmări decolările şi aterizările avioanelor aparţinând unor persoane bogate şi le postează o zi mai târziu, relatează BBC.

Urmărirea echivalează cu "stalking-ul", susţin avocaţii lui Swift.

Avocaţii lui Swift i-au trimis o scrisoare de încetare a urmăririi lui Sweeney, un student în vârstă de 21 de ani la University of Central Florida, cerându-i să înceteze să mai partajeze locaţia avionului privat al artistei.

Scrisoarea, emisă în decembrie, spune că informaţiile reprezintă "o ameninţare iminentă la adresa siguranţei şi bunăstării" lui Swift, numind-o "o chestiune de viaţă sau de moarte" pentru ea.

Aceasta citează numeroşi hărţuitori cu care a avut de-a face în cariera sa şi spune că datele le oferă infractorilor "o foaie de parcurs pentru a-şi duce la îndeplinire planurile".

BBC nu a analizat în mod independent scrisoarea, al cărei conţinut a fost relatat de presa americană.

Într-o declaraţie pentru BBC, Sweeney a spus: "Nu intenţionez nicăieri să fac rău. Cred că Swift are câteva cântece bune. Cred în transparenţă şi în informaţiile publice", a spus el.

El a adăugat că a primit scrisoarea de ameninţare după ce mass-media a început să analizeze cu atenţie amprenta de carbon a lui Swift. În 2022, Swift s-a aflat în fruntea listei celebrităţilor cu cele mai mari emisii de CO2 ale avioanelor private, potrivit firmei de marketing digital Yard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici