Trupa The 1975 a anulat concertele din Indonezia şi Taiwan după controversa LGBT din Malaezia

Trupa britanică The 1975 a anunţat că şi-a anulat concertele din Taiwan şi din Indonezia la o zi după ce Malaezia le-a interzis să mai cânte acolo fiindcă solistul trupei şi-a sărutat un coleg de trupă pe scenă şi a criticat legile anti-LGBT ale ţării.

596 afișări
Imaginea articolului Trupa The 1975 a anulat concertele din Indonezia şi Taiwan după controversa LGBT din Malaezia

Sursa foto: Twitter

"Din nefericire, din cauza circumstanţelor actuale, este imposibil să continuăm cu spectacolele programate", a precizat grupul pop-rock într-un comunicat.
 
Guvernul din Malaezia a oprit sâmbătă un festival de muzică în capitala Kuala Lumpur şi a interzis accesul grupului The 1975 după ceea ce a numit "acţiuni lipsite de respect".
 
Homosexualitatea este o infracţiune în Malaezia, ţară cu majoritate musulmană. Grupurile pentru drepturile omului au avertizat asupra intoleranţei crescânde faţă de persoanele lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale.
 
Evenimentele de vineri din Malaezia au provocat un scandal, provocând furia nu numai a guvernului, ci şi a membrilor comunităţii LGBT, care au declarat că acţiunile liderului Matty Healy ar putea expune persoanele LGBT la mai multă stigmatizare şi discriminare, relatează Reuters.
 
The 1975 urma să cânte duminică în Jakarta, capitala Indoneziei, cea mai populată naţiune cu majoritate musulmană din lume, unde homosexualitatea este un subiect tabu, deşi nu este ilegală.
 
Alte evenimente legate de LGBT au fost, de asemenea, anulate în Indonezia din cauza obiecţiilor din partea grupurilor islamice, inclusiv o vizită planificată în decembrie anul trecut a unui emisar special al SUA pentru LGBT şi renunţarea în această lună la un eveniment LGBT din Asia de Sud-Est. Ambele au venit în urma presiunilor exercitate de conservatorii religioşi.
 
Nu a fost clar de ce trupa şi-a anulat concertul din 25 iulie din Taiwan, care are o reputaţie mândră de susţinătoare al drepturilor LGBT şi al liberalismului, inclusiv prin permiterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici