Turcia: Numărul de unităţi de cazare verificate şi certificate drept locaţii sustenabile depăşeşte numărul de 6.000

Turcia avea deja păduri luxuriante de pini, plaje cu nisip fin, mări limpezi şi de culoarea turcoaz şi o moştenire culturală şi istorică impresionantă. Cu toate acestea, odată cu adăugarea Programului său naţional de turism durabil, a devenit una dintre cele mai esenţiale destinaţii din lume pentru o vacanţă durabilă.

106 afișări
Imaginea articolului Turcia: Numărul de unităţi de cazare verificate şi certificate drept locaţii sustenabile depăşeşte numărul de 6.000

Turcia: Numărul de unităţi de cazare verificate şi certificate drept locaţii sustenabile depăşeşte numărul de 6.000

Dispunând de bogăţii ecologice şi culturale, Turcia se caracterizează prin faptul că oferă opţiuni de cazare care respectă cu stricteţe principiile durabilităţii şi numeroase principii aplicabile eco-turismului.

Începând cu data de 30 septembrie, Turcia găzduieşte 6.156 de unităţi verificate şi certificate în domeniul sustenabilităţii. Acestea se regăsesc în principal în provinciile Antalya, İstanbul şi Muğla. Pe măsură ce numărul de facilităţi certificate pentru durabilitate creşte rapid, efortul general din turismul turc de a reduce amprenta de carbon prin utilizarea structurilor proiectate ecologic şi a practicilor durabile este, de asemenea, în creştere. Această iniţiativă la nivel naţional sprijină culturile şi economiile locale iar oaspeţii se pot bucura de un sejur cât mai plăcut.

Turcia a fost „prima ţară din lume care a semnat un protocol cu GSTC”

Pentru a realiza o transformare durabilă în sectorul turistic, Turcia a semnat anul trecut un acord de cooperare pentru dezvoltarea unui program naţional cu Consiliul Global pentru Turism Durabil (GSTC). Acesta din urmă este cel care stabileşte şi gestionează standarde globale pentru călătorii şi turism. În plus, Turcia este „prima ţară din lume” care a semnat acest acord la nivel guvernamental.

În conformitate cu planul său de trei ani de restructurare a industriei turistice, Turcia a dezvoltat, de asemenea, un Program Naţional de Turism Durabil. Prin intermediul programului, Turcia va încorpora principiile durabilităţii în toate politicile turistice, cuprinzând destinaţii, operatori de turism şi facilităţi de cazare.

Scopul principal al Programului de Turism Durabil este de a se asigura că unităţile de cazare obţin Certificatul de Turism Durabil, format din 42 de criterii acceptate la nivel global. În timpul acestui proces, unităţile de cazare sunt supuse unei evaluări independente pentru certificare, care se repetă anual. Prin planificarea eficientă a durabilităţii, verificarea şi certificarea permite, de asemenea, facilităţilor să îşi îmbunătăţească eforturile de sustenabilitate în mod continu.

Odată cu această conştientizare sporită, numărul de facilităţi verificate şi certificate pentru durabilitate din Turcia proliferează. Potrivit Programului Naţional de Turism Durabil al Turciei, toate facilităţile trebuie să aibă un „Certificat de Turism Durabil” până în 2030.

Servicii ospitaliere făcute cu responsabilitate

Programul Naţional de Turism Durabil al Turciei îşi propune să maximizeze beneficiile sociale şi economice pentru populaţia locală, protejând în acelaşi timp moştenirile culturale şi conservând biodiversitatea, ecosistemele şi frumuseţile naturale. În plus, programul îşi propune să reducă poluarea şi să economisească resurse, asigurându-se că turismul este prietenos cu mediul în toate aspectele.

Unităţile de cazare care obţin un certificat de durabilitate prin program oferă oaspeţilor o experienţă de cazare la un standard foarte bun, ajutând în acelaşi timp la protejarea mediului. Aceste facilităţi îmbunătăţesc experienţa vizitatorilor prin practici ecologice şi contribuie la păstrarea valorilor şi culturii unice a populaţiilor şi comunităţilor locale.

În Turcia, evaluarea unităţilor de cazare se desfăşoară în patru categorii principale:

„Management durabil”

„Impacturi culturale”

„Impacturi socio-economice”

„Impacturi asupra mediului”

Primul pas al unităţii către obţinerea unui certificat de durabilitate este demonstrarea unui management durabil efficient.

Un număr mare de paşi strategici sunt necesari pentru verificare şi certificare, inclusiv dezvoltarea politicilor de durabilitate şi a planurilor de acţiune, crearea de promovări precise şi comunicarea performanţei părţilor interesate prin raportare regulată. În plus, sunt necesare facilităţi pentru a organiza cursuri legate de sustenabilitate.

În acelaşi timp, facilităţile de cazare sunt evaluate în funcţie de impactul lor cultural şi socioeconomic. Se aşteaptă ca facilităţile de cazare să protejeze moştenirile culturale, să permită oaspeţilor să interacţioneze cu cultura locală, să susţină economia regională şi să contribuie la prosperitate prin practici precum încurajarea angajării, promovarea achiziţiilor locale şi sprijinirea antreprenorilor locali.

Aceste măsuri sunt menite să maximizeze beneficiile de mediu ale instalaţiilor şi să reducă în acelaşi timp efectele adverse. Se aşteaptă ca fiecare instalaţie să îndeplinească mai multe cerinţe, cum ar fi prioritizarea furnizorilor locali şi de comerţ echitabil, reducerea la minimum a consumului de apă şi energie, gestionarea deşeurilor solide, implementarea practicilor de reciclare şi implementarea măsurilor de protecţie a biodiversităţii şi a peisajului.

Pentru mai multe detalii despre Programul Naţional de Turism Durabil al Turciei accesaţi următorul link: www.goturkiye.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici