A fost descoperit în creierul şoarecilor un mecanism care îi învaţă să se ferească de hărţuitori

  • Cercetătorii au descoperit că oxitocina, hormonul iubirii, poate avea şi un rol cheie în conflicte.
  • Oxitocina îi poate învăţa pe şoareci să se ferească de hărţuitori.
  • Descoperirea ar putea duce la noi tratamente pentru tulburări precum autismul, anxietatea şi ADHD.
260 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit în creierul şoarecilor un mecanism care îi învaţă să se ferească de hărţuitori

Într-un studiu publicat în revista Nature, cercetătorii de la Institutul Medical Langone al Universităţii din New York au arătat că oxitocina este eliberată în creierul şoarecilor atunci când aceştia sunt atacaţi sau învinşi într-o luptă.

Oxitocina leagă mirosul adversarului de durerea simţită în momentul atacului, ceea ce face ca şoarecii să se ferească de atacator în viitor.

Având în vedere asemănările dintre creierul şoarecilor şi cel al oamenilor, descoperirea ar putea avea implicaţii importante pentru înţelegerea tulburărilor sociale la oameni, cum ar fi autismul, anxietatea şi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenţie.

Aceste tulburări sunt adesea asociate cu dificultăţi în gestionarea emoţiilor şi în înţelegerea şi răspunsul la stimulii sociali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici