A început migraţia anuală a fluturelui monarh. Mii de exemplare zboară spre Mexic

  • Fluturele Monarh trăieşte de la 2 la 6 săptămânii
  • Mii de monarhi se strâng împreună pe acelaşi pom pentru a-şi ţine de cald
  • Pentru a ajunge la destinaţie mexicană fluturii schimbă 2-3 generaţii
  • Cel mai îndepărtat fluture morarh a parcurs 418 km într-o singură zi
1481 afișări
Imaginea articolului A început migraţia anuală a fluturelui monarh. Mii de exemplare zboară spre Mexic

Sursa foto: profimedia

Migraţia anuală a fluturelui monarh din America de Nord este un fenomen unic şi uimitor. Monarhul este singurul fluture cunoscut care face o migraţie în două sensuri, aşa cum fac păsările. Datorită faptului că nu pot supravieţui iernilor reci din climatele nordice, pe bază indicilor de mediu fluturii ştiu când este timpul să călătorească spre zone mai calde.

Ei folosesc o combinaţie de curenţi de aer şi termici pentru a parcurge distanţe mari de până la 4500 de km ghidându-se după soare şi atracţia magnetică a pământului

Pe coasta Mexicului din noiembrie până în martie fluturii îşi petrec iarna hibernând exact ca urşii la temperaturi între 0-15 grade. Lanţurile muntoase cu pădurile de brad oyamel cu o altitudine între 2.400 şi 3600 metri sunt preferatele lor.

Misterul la care încă lucrează cercetătorii este să afle exact cum funcţionează memoria genetică generaţională ca să ajungă la destinaţie şi cu ce elemente exacte  se ghidează în aer.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici