A murit Franca Sozzani, redactorul-şef al revistei Vogue Italia. Madonna: "O rebelă iubită de toţi"

Franca Sozzani, redactorul-şef al revistei Vogue Italia timp de 28 de ani, o figură legendară în lumea modei din Italia, a murit la vârsta de 66 de ani, la Milano, după o luptă îndelungată cu boala, potrivit agenţiei italiene Ansa, citată de BBC.

5368 afișări
Imaginea articolului A murit Franca Sozzani, redactorul-şef al revistei Vogue Italia. Madonna: "O rebelă iubită de toţi"

A murit Franca Sozzani, redactorul-şef al revistei Vogue Italia. Madonna: "O rebelă iubită de toţi" (Imagine: Shutterstock)

Jonathan Newhouse, preşedintele editorilor în cadrul Conde Naste International, a descris-o drept "unul dintre cei mai mari editori al unei reviste din toate timpurile".

Celebrităţile, printre care Madonna, Kanye West şi Victoria Beckham au omagiat-o în mesaje pe reţelele de socializare. Într-o postare pe Instagram, Madonna a publicat o fotografie în care apare Sozzani, alături de textul: "Odihneşte-te în pace, Franca Sozzani, ai fost o adevărată rebelă, iubită, adorată de atât de mulţi! Ne va fi atât de dor de tine!".

Fotomodelul american Kendall Jenner a postat pe Twitter: "Odihneşte-te în pace, Franca Sozzani."

Sozzani a preluat funcţia de redactor şef al revistei Vogue Italia în 1988 şi a devenit o figură-cheie pe scena modei, la nivel mondial. În 2008, ea a produs o prezentare de modă "all black" în care au defilat doar modele de culoare. Conceptul Sozanni a devenit un hit internaţional.

Întrebată cum defineşte stilul, Franca Sozzani a afirmat: "Eu cred că oamenii ar trebui să cumpere mai multe oglinzi decât haine, ca să se vadă pe ei înşişi înainte de a pleca ... dar cred că hainele au nevoie să corespundă cu propria personalitate. Asta reprezintă stilul.".

De asemenea, Sozzani a fost o figură cunoscută şi în ceea ce priveşte cauzelele umanitare. Ea a servit drept ambasador în modă pentru ONU şi s-a ocupat de sprijinirea angajaţilor din lumea modei din Africa şi Asia, pe care i-a ajutat să strângă bani pentru a lupta împotriva foametei.

Într-un tribut pe site-ul Vogue, editorul Vogue din Statele Unite, Anna Wintour a descris-o astfel pe Sozzani: "caldă, inteligentă, amuzantă". "

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici