Video Activiştii pentru drepturile homosexualilor, bucuroşi că seria "Harry Potter" are personaje gay

Un celebru activist pentru drepturile homosexualilor a salutat gestul scriitoarei britanice J. K. Rowling, care a dezvăluit că personajul Albus Dumbledore, şeful şcolii de magie Hogwarts din seria "Harry Potter", este gay.

2 afișări

Scriitoarea britanică J. K. Rowling a dezvăluit recent, într-o întâlnire cu fanii, că Albus Dumbledore, directorul şcolii Hogwarts, este gay, moment răsplătit de aceştia cu un ropot de aplauze şi ovaţii prelungi, informează breakingnews.iol.ie.

"V-aş fi spus mai de demult, dacă aş fi ştiut că vă bucură atât de mult acest lucru", a glumit Rowling.

"Este bine că literatura pentru copii include şi aspectul acesta al realităţii, homosexualii, de vreme ce noi facem parte din societate", a declarat Peter Tatchell, un celebru activist britanic pentru drepturile homosexualilor. "Sunt, însă, dezamăgit că (Rowling n.r.) nu a făcut mai explicită orientarea sexuală a lui Dumbledore în seria «Harry Potter»", a adăugat acesta.

"Astfel am fi putut trimite un mesaj mai puternic despre înţelegere şi acceptare", a spus Tatchell.

Rowling a spus că Dumbledore s-a îndrăgostit de vrăjitorul Gellert Grindelwald, dar că în momentul în care a descoperit că Grindelwald este interesat de magia neagră, Albus a fost "foarte dezamăgit" şi şi-a distrus rivalul iubit. Aceasta a fost una dintre "marile tragedii" ale vieţii lui Dumbledore, a spus scriitoarea. "Iubirea ne poate orbi într-o anumită măsură", a adăugat Rowling.

Aceasta a mai povestit fanilor că a citit un scenariu pentru adaptarea cinematografică a celui de-al şaselea volum al seriei, "Harry Potter şi Prinţul Semipur", şi că a corectat, la un moment dat, un fragment în care Dumbledore îşi amintea de iubirile trecute, tăind şi scriind deasupra acestuia "Dumbledore este homosexual".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici