Actorul britanic Rowan Atkinson a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic

Actorul britanic Rowan Atkinson, interpretul personajului Mr. Bean, a primit, miercuri, însemnele de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, din partea reginei Elizabeth a II-a.

244 afișări
Imaginea articolului Actorul britanic Rowan Atkinson a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic

Rowan Atkinson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul, în vârstă de 58 de ani, a primit acest titlu pentru bogata sa carieră artistică.

Rowan Atkinson, născut pe 6 ianuarie 1955, este un renumit actor de comedie britanic, devenit celebru graţie personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat într-un serial TV omonim. Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanică între anii 1990 şi 1995, şi a fost preluat de televiziunile din peste 200 de ţări.

Mr. Bean, personajul creat de el, "un copil mare într-un corp de adult", este celebru pentru gafele sale şi se exprimă cel mai adesea prin onomatopee, poartă o veşnică haină din stofă uzată, pantaloni prea scurţi şi nu se poate despărţi de Teddy, ursul său din pluş, care îi este şi confident.

În acelaşi registru al anti-eroilor, Rowan Atkinson a interpretat pe marele ecran personajul Johnny English, un agent dezastruos aflat în slujba reginei, o parodie a agentului James Bond.

Rowan Atkinson este pasionat de automobilism, a scris numeroase articole pentru revista britanică Car şi deţine câteva maşini de curse foarte scumpe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici