Actorul Miguel Ferrer din "NCIS: Los Angeles" şi văr al lui George Clooney a murit

Actorul Miguel Ferrer, cunoscut pentru rolurile sale în serialele "NCIS: Los Angeles" şi "Crossing Jordan", dar şi în filme cum ar fi "RoboCop" şi "Iron Man 3", a murit joi, după o luptă cu un cancer la gât, la vârsta de 61 de ani, informează Variety.

3584 afișări
Imaginea articolului Actorul Miguel Ferrer din "NCIS: Los Angeles" şi văr al lui George Clooney a murit

Actorul Miguel Ferrer din "NCIS: Los Angeles" şi văr al lui George Clooney a murit (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Ferrer este fiul cântăreţei din anii 1950 Rosemary Clooney şi al actorului Jose Ferrer şi vărul lui George Clooney. El a jucat în serialul "NCIS: Los Angeles" timp de şapte sezoane. George Clooney afirmă că Ferrer "a făcut lumea mai luminoasă şi mai amuzantă", într-o declaraţie obţinută de Variety.

Realizatorul serialului "NCIS: Los Angeles" R. Scott Gemmill şi-a exprimat regretul pentru moartea prematură a lui Ferrer, afirmând că "echipa serialului a pierdut un membru al familiei" şi a lăudat talentul extraordinar al actorului, cu o prezenţă dramatică pe ecrane, un sens al umorului caustic şi o inimă mare.

Totodată, Ferrer a apărut în serialul original "Twin Peaks" şi va apărea şi în viitorul serial regizat de David Lynch, în rolul patologului FBI Albert Rosenfield.

Alte roluri în televiziune în care Ferrer s-a remarcat includ producţiile “Shannon’s Deal,” “Broken Badges,” “Crossing Jordan,” “Bionic Woman,” and “Desperate Housewives.” De asemenea, şi-a împrumutat vocea unor personaje emblematice din animaţii, show-uri de televiziune şi jocuri video, printre care “Mulan,” “Superman: The Animated Series,” “Robot Chicken,” “American Dad!,” “The Spectacular Spider-Man,” şi jocul pe computer “Halo 3”. În filme a apărut în “The Manchurian Candidate” din 2004, “Sunshine State,” “Hard Ride to Hell,” şi “Mr. Magoo.”

Născut în Santa Monica, California, Miguel şi-a început cariera ca muzician, a mers în turneu cu mama sa şi Bing Crosby şi a înregistrat piese alături de Keith Moon de la The Who, înainte de a trece la o carieră în televiziune şi film.

Printre apariţiile sale timpurii se numără intepretarea tatălui său, actorul Jose Ferrer în "Magnum PI" şi interpretarea unui ofiţer Excelsior în "Star Trek III:. În căutarea lui Spock". În "Robocop", el a jucat rolul corporatistului de top, Bob Morton, personaj negativ. De altfel, actorul s-a specializat în roluri negative, după ce l-a interpretat pe inginerul din "DeepStar Six", dar şi pe informatorul din domeniul afacerilor cu droguri în "Traffic."

În urma sa au rămas soţia Lori, fiii Lukas şi Rafi şi mai mulţi fraţi şi surori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici