Adam Sandler, lider în topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood, pentru al doilea an consecutiv

Adam Sandler a ocupat, pentru al doilea an consecutiv, primul loc în topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood, în raport cu veniturile aduse de filmele în care au jucat, potrivit unui clasament întocmit anual de editorii revistei Forbes, informează Reuters.

289 afișări
Imaginea articolului Adam Sandler, lider în topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood, pentru al doilea an consecutiv

Adam Sandler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Revista Forbes alcătuieşte acest top anual, analizând salariile starurilor de la Hollywood, încasările aduse de cele mai recente trei filme în care au jucat actorii avuţi în vedere, dar şi bugetele acestor pelicule. Anul acesta, analiza datelor, ce vizează stabilirea unui top al actorilor care sunt capabili să aducă cele mai mari profituri în comparaţie cu investiţiile făcute, s-a încheiat pe 1 iunie.

Filmele de animaţie, peliculele lansate într-un număr limitat de cinematografe şi lungmetrajele care au inclus roluri cameo nu au fost luate în considerare.

Deşi cel mai recent film al actorului Adam Sandler care s-a înscris în perioada menţionată, "Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2", a avut un succes comercial destul de mare, generând încasări de 246 milioane de dolari în box office-ul mondial, performanţa sa nu a fost suficientă pentru a contracara precedentele eşecuri ale starului hollywoodian în vârstă de 48 de ani, comediile "Jack şi Jill/ Jack and Jill" şi "Băiatu' tatii/ That's My Boy".

"Estimăm că pentru fiecare 1 dolar plătit lui Adam Sandler, el a generat încasări medii de 3,20 dolari", au precizat editorii revistei Forbes, precizând că aceasta a fost cea mai mică rată de amortizare a investiţiei făcută într-un actor.

Johnny Depp, starul francizei de succes "Piraţii din Caraibe", s-a clasat pe locul al doilea în acest top, cu venituri medii de 4,1 dolari pentru fiecare dolar primit, din cauza unor eşecuri de box office precum "Legenda călăreţului singuratic/ The Lone Ranger" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

Actorul Ben Stiller, al cărui film "O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului/ Night at the Museum: Secret of the Tomb" a fost lansat în cinematografele americane la începutul acestei luni, ocupă locul al treilea în acest top, cu un venit mediu de 4,8 de dolari pentru fiecare dolar ce i-a fost plătit, întrucât alte două filme recente ale sale, "Jaf... la turnul mare/ Tower Heist" şi "Extra' pază-n cartier/ The Watch", nu s-au descurcat deloc bine în box office-ul mondial.

Actorul Ryan Reynolds, al cărui film "R.I.P.D. Copoi pentru strigoi" a fost unul dintre cele mai mari eşecuri de box office din 2013, ocupă locul al patrulea, cu venituri medii de 4,9 dolari pentru fiecare dolar câştigat.

Tom Hanks, deţinător a două premii Oscar, s-a clasat pe locul al cincilea în acest clasament mai puţin onorabil, cu venituri medii de 5,2 de dolari pentru fiecare dolar care i-a fost plătit.

"«Atlasul norilor/ Cloud Atlas» a fost un eşec foarte costisitor, chiar dacă Tom Hanks a jucat şase roluri diferite în acel film", au adăugat editorii revistei Forbes.

În 2013, pe primul loc în topul Forbes al vedetelor plătite exagerat la Hollywood s-a clasat tot actorul Adam Sandler, cu un venit mediu de 3,4 dolari pentru fiecare dolar câştigat.

Actorul şi producătorul Adam Sandler a debutat în reprezentaţii de stand-up comedy în cluburi şi campusuri din New York. În 2003, a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru rolul din "Ameţit de dragoste". A mai jucat, printre altele, în "Vă declar soţ şi... soţie?/ I Now Pronounce You Chuck and Larry" (2007), "Nu te pune cu Zohan/ You Don't Mess with the Zohan" (2008) şi în cele două filme din "Oameni mari şi fără minte/ Grown Ups" (2010 şi 2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici