Află cât costă jacheta purtată de Michael Jackson în videoclipul piesei "Thriller"

Jacheta pe care Michael Jackson a purtat-o în videoclipul piesei "Thriller" va fi scoasă la licitaţie la Los Angeles, de casa Julien's Auctions, în perioada 25 - 26 iunie, cu ocazia comemorării a doi ani de la moartea starului american.

719 afișări
Imaginea articolului Află cât costă jacheta purtată de Michael Jackson în videoclipul piesei "Thriller"

Află cât costă jacheta purtată de Michael Jackson în videoclipul piesei "Thriller"

Specialiştii se aşteaptă ca renumita jachetă roşie cu dungi negre să fie cumpărată pentru un preţ cuprins între 200.000 de dolari şi 400.000 de dolari. Ea a fost scoasă la licitaţie de cei doi creatori de costume ai lui Jackson - Dennis Tompkins şi Michael Bush - care au primit-o în dar chiar din partea megastarului.

Printre celelalte obiecte scoase la vânzare în cadrul acestei licitaţii se numără mănuşile purtate de Michael Jackson la o gală American Music Awards (evaluate între 20.000 de dolari şi 30.000 de dolari), peruca pe care starul a purtat-o cu ocazia conferinţei de presă pe care a susţinut-o la Londra pentru a anunţat turneul "This Is It" (evaluată între 4.000 de dolari şi 6.000 de dolari), o pălărie neagră pe care a purtat-o pe scenă (estimată între 2.000 de dolari şi 4.000 de dolari), cămaşa din videoclipul piesei "Scream" şi cutia poştală amplasată în faţa vilei de pe Carolwood Drive, reşedinţa în care cântăreţul a murit pe 25 iunie 2009.

O parte din încasările obţinute în cadrul acestei licitaţii vor fi donate rezervaţiei The Shambala Preserve, parcul natural unde trăiesc Thriller şi Sabu, cei doi tigri bengalezi care au trăit în celebra reşedinţă a lui Jackson, Neverland.

Videoclipul piesei "Thriller", cu o durată de 14 minute, a fost lansat în 1983 şi este considerat drept unul dintre cele mai influente videoclipuri pop din toate timpurile. În 2009, el a fost inclus în National Film Registry of the Library of Congress datorită semnificaţiei sale culturale şi istorice.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de propofol, cu doar câteva săptămâni înainte de debutul seriei de 50 de concerte pe care starul american urma să le susţină la Londra.

Procesul intentat lui Conrad Murray, medicul acuzat uciderea involuntară a lui Michael Jackson, care trebuia să înceapă pe 9 mai, la Los Angeles, a fost amânat pentru luna septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici