Air concertează la Bucureşti (Video)

Grupul francez Air va susţine un concert la Bucureşti, pe 19 septembrie, potrivit listei de turneu postată pe pagina MySpace a trupei, show-ul din Capitală urmând să fie primul din segmentul de închidere a turneului "Pocket Symphony".

11 afișări
Imaginea articolului Air concertează la Bucureşti (Video)

Air concertează la Bucureşti (Video)

După România, Air va mai concerta în China, Israel, Letonia, Polonia şi Franţa.

Air este un duo francez, format din Nicolas Godin şi Jean-Benoît Dunckel. Numele Air este o abreviere pentru "Amour, Imagination, Rêve (Dragoste, Imaginaţie, Vis)".

EP-ul de debut al trupei, intitulat "Premiers Symptômes", a fost urmat de albumul "Moon Safari", bine primit de critică.

Cel mai recent album al lor, "Pocket Symphony", a fost lansat pe 5 martie anul trecut. Acesta cuprinde piese realizate împreună cu fostul vocal de la Pulp, Jarvis Cocker, şi Neil Hannon de la The Divine Comedy, fiind produs de Nigel Godrich.

Muzica trupei Air, deseori încadrată în genul electronic, este influenţată de sunetele de sintetizator specifice anilor '70, inspirate de artişti ca Jean Michel Jarre, Vangelis şi Francis Lai.

De asemenea, formaţia a mai fost influenţată de pionierii rockului psihedelic, precum Pink Floyd, Krautrockers, Tangerine Dream, Jean-Jacques Perrey, precum şi de starul muzicii franceze Serge Gainsbourg.

Pe scenă, Air foloseşte multe dintre instrumentele de studio (pe lângă sintetizatoarele Moog, Korg MS-20, Wurlitzer şi Vocoder), abilitatea lor de a improviza fiind astfel bine pusă în valoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici