Airbus va prezenta anul viitor un taxi zburător autonom

Compania aerospaţială Airbus vrea să prezinte anul viitor primul prototip de taxi zburător autonom care are potenţialul să rezolve în viitor problema traficului congestionat.

777 afișări
Imaginea articolului Airbus va prezenta anul viitor un taxi zburător autonom

Airbus va prezenta anul viitor un taxi zburător autonom

Asta deoarece situaţia de pe şosele se va agrava. Până în 2030, 60% din populaţia planetei va trăi în oraşe, notează Go4it.

Maşina zburătoare, cu nume de cod „Vahana”, va putea fi comandată prin intermediul unei platforme numite CityAirbus, care va fi similară cu cea oferită de Uber. Serviciul va fi disponibil pe piaţă cel mai devreme în 2021.

Vehiculul este dezvoltat de divizia A3 din cadrul Airbus, care îşi desfăşoară activitatea în Silicon Valley, SUA. Maşina zburătoare va fi capabilă să transporte pasageri şi cargo.

Tehnologiile necesare pentru construirea Vahana sunt disponibile, dar grupul A3 trebuie să mai lucreze la perfecţionarea sistemului automat de evitare a obstacolelor.

Sursa: http://bit.ly/2bg3CYz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici