Alergatul la maraton încetineşte procesul de îmbătrânire al arterelor cu patru ani

Un nou studiu al cercetărilor britanici a demonstrat că alergarea la maraton încetineşte îmbătrânirea arterelor cu patru ani, relatează BBC.

715 afișări
Imaginea articolului Alergatul la maraton încetineşte procesul de îmbătrânire al arterelor cu patru ani

Alergatul la maraton încetineşte procesul de îmbătrânire al arteleor cu patru ani

Experţii de la Universitatea Barts din Londra au demonstrat, în urma unui experiment derulat de-a lungul a şase luni pe 139 de persoane, că antrenamentul pentru alergarea la maraton are efecte surpinzător de benefice asupra organismului, informează BBC.

În urma unei pregătiri fizice riguroase timp de şase luni, persoanele participante la experiment au înregistrat valori mai scăzute ale presiunii arteriale, la fel ca efectul medicaţiei.

Alte beneficii pentru cei care au făcut antrenamentul a fost îmbunătăţirea elasticităţii musculare, ceea ce ar putea duce la diminuarea riscului de infarct şi accident cerebral. 

Cele 139 de persoane care au alergat la maraton au terminat traseul de 42 de kilometri în aproximativ 5 ore.

Specialiştii recomandă celor care au de gând să participe la un maraton de alergat, să înceapă antrenamentul cu câteva luni înainte şi să crească gradual intensitatea exerciţiului fizic. 

Un program săptămânal de antrenament ar trebui să includă 150 de minute de exerciţii de intensitate moderată cum ar fi plimbările la pas alert şi 75 de minute de exerciţii de intensitate crescută cum ar fi fotbalul sau rugby-ul.

Din programul de antrenament nu ar trebui să lipsească nici exerciţiile de tonifiere ale musculaturii cum ar fi flotările sau ridicarea greutăţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici