Ali Campbell, legendara voce a grupului UB40, cântă la Bucureşti

Ali Campbell, legendara voce a grupului UB40, cântă la Sala Palatului din Bucureşti, pe 16 iunie, în sprijinul copiilor săraci, abandonaţi sau cu dizabilităţi, informează un comunicat.

100 afișări
Imaginea articolului Ali Campbell, legendara voce a grupului UB40, cântă la Bucureşti

Ali Campbell, legendara voce a grupului UB40, cântă la Bucureşti (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Evenimentul este organizat de FARA, o asociaţie de binefacare care îşi desfăşoară activitatea sub înaltul patronaj al Prinţului de Wales, al actriţei Nicole Kidman şi al Prinţesei Marina Sturdza.

Ali Campbell are una dintre cele mai distinctive voci din Marea Britanie. Ca şi solist al trupei de renume mondial UB40, Ali Campbell a vândut peste 60 de millioane de discuri în toată lumea, a avut patru hituri, peste 40 de single-uri care au intrat în Top 40 UK, a lansat 24 de albume de studio şi a primit un premiu Ivor Novello pentru "realizări pe plan internaţional".

Printre piesele clasice ale artistului se numără "One in Ten", "Red Red Wine", "Don't Break My Heart" şi "Can't Help Falling in Love".

În 2007, Ali a lansat un album solo, "Running Free", pe care a avut mulţi invitaţi printre care Smokey Robinson , Mick Hucknall şi Sly & Robbie. Albumul a fost un succes ajungând în Top 10 UK şi primind Discul de Aur.

Un an mai târziu, Ali şi-a anunţat plecarea din UB40, după 28 de ani alături de trupa, din cauza unor diferende de management şi financiare. Dupa plecarea lui Ali, Mickey Virtue, clăparul grupului UB40, şi-a dat demisia din aceleaşi motive şi este acum membru în trupa lui Campbell. În urmatoarele 18 luni, Ali şi trupa au mers în turneu în toată lumea, din Australia în Europa şi din Africa in UK.

În iunie 2009, Ali a lansat încă un album, "Flying High", care a avut la fel de mult succes, ajungând în Top 20 UK şi primind cele mai bune recenzii din toată cariera sa. Încurajat de succesul pe care l-au avut precedentele albume, Ali a lansat în 2010 un al treilea, intitulat "Great British Songs".

Concertul susţinut de Ali Campbell la Bucureşti va avea loc pe 16 iunie începând cu ora 20.00. Fondurile obţinute în urma vânzărilor de bilete precum şi a donaţiilor făcute de diverse companii vor fi folosite exclusiv pentru susţinerea proiectelor FARA.

Biletele, cu preţuri de 70 , 100, 140, 180 şi 220 de lei, vor fi puse în vânzare începând din 25 martie şi vor putea fi achiziţionate din reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici