Alice Cooper va lansa al 25-lea album de studio în această vară

Rockerul american Alice Cooper a anunţat că a finalizat recent înregistrările pentru cel de-al 25-lea album de studio al său, intitulat "Welcome 2 My Nightmare", iar acest material discografic va fi lansat în vară, informează nme.com.

38 afișări
Imaginea articolului Alice Cooper va lansa al 25-lea album de studio în această vară

Alice Cooper va lansa al 25-lea album de studio în această vară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit propriilor declaraţii, "Welcome 2 My Nightmare" este o continuare a albumului din 1975 "Welcome To My Nightmare", primul său material discografic în calitate de artist solo şi nu de solist al grupului Alice Cooper Group.

Rockerul american a făcut acest anunţ în emisiunea sa, "Nights With Alice Cooper", difuzată sâmbătă seară de postul de radio Planet Rock.

Albumul din 1975 a fost un material conceptual, construit în jurul viselor unui personaj al cărui nume este Steven.

"«Welcome 2 My Nightmare» este următorul lui coşmar. După 30 de ani, el (Steven, n.r.) are un alt coşmar, iar acesta este chiar mai rău decât cel din trecut", a declarat Alice Cooper.

Albumul a fost produs de Bob Ezrin, care a produs şi discul original.

Alice Cooper nu a anunţat deocamdată data la care va lansa acest album, dând de înţeles că acesta va apărea cel mai probabil în această vară.

Alice Cooper a fost iniţial numele trupei înfiinţate la mijlocul anilor '60 de către Vincent Damon Furnier. Formaţia şi-a construit o imagine total diferită de cea a artiştilor acelei vremi: garage rock şi heavy metal, în combinaţie cu show-uri desprinse parcă din filmele de groază, scene "decorate" cu ghilotine, sânge fals, scaune electrice şi şerpi boa. În 1973, după o serie de albume de succes, "Pretties For You" (1969), "Easy Action", "Killer", "School's Out", "Billion Dollar Babies", "Muscle of Love", trupa s-a destrămat, membrii acesteia implicându-se în diferite proiecte solo sau de grup.

Vincent Damon Furnier şi-a luat atunci numele de Alice Cooper şi a decis să urmeze o carieră solo, păstrând sound-ul heavy metal şi imaginea formată. El şi-a câştigat astfel titlul de "regele shock-rock". Cooper a lansat în 1975 primul album solo, "Welcome to My Nightmare", urmat, doi ani mai târziu, de "Alice Cooper Goes to Hell". După o perioadă în care popularitatea sa începuse să scadă, Alice Cooper revine cu succes spre sfârşitul anilor '80, "Constrictor" şi "Trash" anunţând întoarcerea "regelui" în lumina reflectoarelor. Albumul "Trash", avându-i drept invitaţi pe Jon Bon Jovi, Richie Sambora şi membrii trupei Aerosmith, cuprinde cel mai cunoscut hit al artistului, "Poison". Cel mai recent album de studio al său este "Along Came a Spider", lansat în 2008.

Alice Cooper a concertat şi în România, la B'estival 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici